Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Григор Лилов: Трима президенти, може би и четвърти, един премиер, контрольорът му и няколко министри зад културиста – шеф на НАП!?

Мрежата

Григор Лилов: Трима президенти, може би и четвърти, един премиер, контрольорът му и няколко министри зад културиста – шеф на НАП!?

Григор Лилов: Трима президенти, може би и четвърти, един премиер, контрольорът му и няколко министри зад културиста – шеф на НАП!? - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на писателя и журналист Григор Лилов

ТРИМА ПРЕЗИДЕНТИ, МОЖЕ БИ И ЧЕТВЪРТИ,

ЕДИН ПРЕМИЕР, КОНТРОЛЬОРЪТ МУ И НЯКОЛКО МИНИСТРИ ЗАД КУЛТУРИСТА – ШЕФ НА НАП!?

Сензационно разследване за сензацията

Незаконен ли е конфликтът на интереси: едновременно бизнесмен и данъчен служител? Имало ли е пране на пари по фирмите, прехвърлени после на Бушон? Как и кога Върховете на държавата си харесаха лицето и съответно години по-късно го назначиха за шеф на НАП?

След сензацията на колегите от BIRD, че новият шеф на НАП е имал фирма-бушон, последва опровержение от НАП, че тя е станала такава, едва след като той я бил продал.

***НАП посочи следните факти:

1. Румeн Cпeцoв придoбивa фирмaтa „Грaнeкc Трeйдър“ EOOД cлeд нaпуcкaнe нa cиcтeмaтa нa НAП прeз 2015 г.

2. Дoтoгaвa нe e имaл дялoви учacтия във фирми.

3. Oт придoбивaнeтo нa кoмпaниятa „Грaнeкc Трeйдър“ EOOД дo мoмeнтa нa прoдaжбaтa ѝ прeз aприл 2016 г., фирмaтa нe e имaлa зaдължeния към фиcкa.

***В опит за опровержение на опровержението колегите от BIRD отговориха така: 

„НАП явно работи и в събота, за да очисти името на шефа Румен Спецов. Но не благоволиха да ни отговорят на съвсем конкретни въпроси за фирмата Гранекс Трейдър ЕИК 202283606:

(1) на коя дата г-н Румен Спецов напуска агенцията през 2015 г.? (2) кога са извършвани данъчни проверки на фирмата Гранекс Трейдър и какъв период от време на дейността на фирмата е проверяван? (3) Кога са констатирани данъчните задължения на Гранекс Трейдър? Номер и дата на ревизионен акт? (4) за какво са задълженията, натрупани от фирмата? ДДС? Осигуровки? Друго? (5) Фирмата е в списък по чл.182, ал.3, т.2 във връзка с §5, ал.3 от ДОПК и следователно е имала имущество, върху което е наложен запор от НАП. Кога е наложен запор и върху какво имущество? Предприети ли са действия за събирането на задълженията чрез публична продажба на имуществото?“

Явно вече се разчита на отговорите на държавните институции, а не на собствено проучване.

От тези въпроси съществените са въпрос 2 и 4 – какъв период от дейността е проверяван и от какво са задълженията. Аз не знам дали има искане за достъп до обществена информация и кога е изпратено то – дали преди сензацията или още заедно с нея. По моя информация засега такова няма и дискусията в публичното пространство още не е стигнала до използване на правните инструменти.

Но и да стигне, личното ми мнение е, че такова искане е безпредметно – НАП никога няма да каже истината. Никакви въпроси нищо не значат.

В едно професионално разследване, когато питаш отговорните лица, задължително трябва да имаш и отговорите на въпросите, които задаваш. Понеже когато трябва нещо да се скрие или обратното – да се извади бухалка срещу неудобни хора, НАП, а и държавните институции са способни на всичко, вкл. и на брутални фалшификации и лъжи.

Така сензацията с фирмата-бушон на Румен Спецов в крайна сметка, заглъхвайки с неотговорени въпроси, успешно изпра имиджа на новия шеф на НАП.

Затова се наложи да направя свое разследване, за да коригирам и помогна на моите колеги от BIRD.

******ЛЪЖИТЕ НА НАП,

АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА

И ВЛАСТНИЦИТЕ*************

Например сега се занимавам със случай, в който НАП в наши дни е създал фалшиви документи – изпълнително дело и наложен запор, по които е формирал задължения по изпълнителен лист, за да притисне определено лице. Освен това е антидатирал със задна дата както изпълнителното дело, така и наложения запор (лек автомобил) малко над пет години назад. Направил го е, за да заобиколи давност върху посочените от него задължения, които са от години, за които давността вече е изтекла.

За капак и тези брадясали задължения са посочени фалшиво, както са фалшиви изпълнителното дело и запора. За щипка сол отгоре запорът е неидентифициран като за какъв точно модел автомобил става дума (посочена е само марката). А на върха е мерудията, понеже съответният автомобил не фигурира в правния свят – отдавна е предаден на вторични суровини.

Административният съд отсъди при гледането на делото, че случилото се трябва да е предмет на ново дело. Защото на това дело НАП коригира част от сумата надолу и Темида счете, че е достатъчно, за да го прекрати, понеже основанието за иска срещу НАП - размерът на сумата, се е променил.

Така че документите у нас, а особено при голям политически скандал нищо не значат. Ако е необходимо, ще те изкарат убиец, ако потрябва – ще те направят светец. Според случая, човека и политическите и бизнес ветрове.

Има ли такава фалшификация в случая с Румен Спецов?

Да!

1. Според НАП и техния официален отговор Румeн Cпeцoв придoбивa дял във фирмaтa „Грaнeкc Трeйдър“ EOOД cлeд нaпуcкaнe нa cиcтeмaтa нa НAП.

2. Агенцията по вписванията и Търговския регистър чрез техните документи потвърждават, че Румен Спецов става съдружник във фирмата на 16 юни 2015 г.

Т.е. документално всичко е в ред – започва да се занимава с бизнес след приключването на държавната му кариера.

Ама не!

Защото Румен Спецов е подписвал отчети и документи на фирмата още преди да стане какъвто и да е в нея, още преди да я е помирисал, така да се каже.

Затова не можем да се доверим на официалното изявление на НАП и на документите на Агенцията по вписванията.

Колкото и да не ви се вярва, че държавни институции така нагло лъжат, така е!

Давам един от тези документи - подписания от него на 28 февруари 2015 отчет на фирмата за 2014 г. (скрийншот) при условия, че е станал съдружник месеци по-късно - през юни, както сочат държавните фактори и справки.

Никакъв свестен отговор не могат да дадат нито НАП, нито  Агенцията по вписванията: защо регистрираните и вписани от тях данни за статуса на фирмата и промените в нея не кореспондират с други документи, на които уж се основават.

Това е крещящо закононарушение не само с тази фирма. Такова е и с „ЕЛИТ ФИТНЕС КОНСУЛТ“, в което също се е подвизавал нападжията Румен Спецов, и с фирма „Агро Сълюшънс“, където фигурира, и в...

Данъчните служители нямат право на частна дейност – нито като собственици, нито като управители, нито дори като обикновени служители.

Истината може да се види не само у нас и чрез разследване в чужбина.

По света има компании  с бази данни и регистри, които регистрират в реално време всяка промяна в Търговските регистри на различните държави, когато тя е извършена. Така че следите остават, госпожи и господа родни калинки, които управлявате държавата, дори и да подправите цялата документация до последната й точка и запетайка. И в резултат се компрометирате и пред онзи свят, на чиито пари вашата власт и България разчитат за оцеляването си.

Румен Спецов е работил в НАП от 2001 до 2006 г. После няма фиксирана работа и пак започва в НАП от 2009 г. Та каква е причината да напусне държавната агенция през 2006 г.? Това е моя въпрос! Трябва ли и това да разказвам или отговорните фактори най-сетне ще си седнат на едни части и ще започнат да спазват закони, правила и морал при подбора на най-отговорните държавни служители?

Няма отговор как културистът от ключово място в Североизточна България (зърното в Добричка област и пристанище Балчик) започва отново в НАП на още по-ключово място като държавен експерт не къде и да е, а в нейното разследващо звено за големите данъчни измами. Ако се наложи, ако аферите в НАП продължат, ще дам и тези отговори. 

************** И ОЩЕ НЯКОИ „ОБСТОЯТЕЛСТВА“***************

На тел. номер 088860.... на „Гранекс Трейдър“ не отговаря фирмата, а частно лице, което няма нищо общо с нея.

На фирмения адрес - ул. „Цветна градина“ 12 в софийския Лозенец се намира поолющена къща, закичена като парти детски център. Същата фирма „Морско конче“ от Балчик, която го държи, има няколко такива центъра.

Редица от фирмите на бушона Данаил Николов са регистрирани на този адрес.

Прави впечатление, че същата редичка дружества са основани през 2012 г. от лица, които после ударно са му ги продали през 2016 г. 

Посочвам това, понеже и фирма ПОИНТ БРЕЙК в Черноморец, Созополско е основана по същото време – през 2012 година и продадена през 2016.  Месец по-късно след първата регистрация е пререгистрирана в Созопол.

- Каква „Поинт Брейк" бълнуваш, бе Лилов, скандалът е със съвсем друга фирма?... 

Ами бълнувам за същата „Гранекс Трейдър“!

„Поинт Брейк“ е първото й наименование, което е сменила през 2014 г. заради, нека ги нарека имиджови проблеми. Тогава се е пререгистрирала в София, когато от еднолично дружество се превръща в ООД, за да стане по-късно пак еднолично-бушон.

Официално по онова време собственици се водят др. лица, мешащи си капата с Културиста.

Едно от тях е Мартин Йорданов Илиев. С 16 фирми, все ЕООД-та като тези на бушона Данаил Николов.

##### П Е Р А Л Н Я ? ######

.Самата фирма „Гранекс Трейдър“ е много странна. В отчетите й за паричните потоци и дейността й от една страна тя години посочва нулева дейност – без финансов резултат.

И изведнъж „Прааас!“ – многомилионни операции, останали без обяснения в данъчните документи и фирмените годишни отчети.

Вземания от клиенти – 1 млн. и 222 хиляди. Задължения към доставчици – 1 милион и 206 хиляди. Разлика – направо мизерните 16 хиляди лева.

Налични пари в брой и по сметки – жалките само 1000 лева. Парични постъпления от контрагенти – 5 652 хил. лв., плащания към контрагенти – 5 651 хил. лв (разлика само хиляда - онези като посочен капитал!!!) Приходи от продажби – 6 милиона и 851 хиляди лева. Те са от балансова стойност на продадени активи. Какви – никъде не е посочено! Разходи за оперативна дейност – абсолютно същата, напълно идентична с предишната многомилионна сума. Какви разходи – също не е посочено.  

Това е пералня, операция по препиране на мръсни пари, като съдя по прочита на отчета, който не отговаря дори и на най-елементарни законови изисквания.

Такъв отчет не е класика, а първолачество, двойкаджийство при прането. За успеха му единственото, на което се разчита, е най-високо покровителство. Факт: служителите на Агенцията по вписванията отказват да го впишат в досието на фирмата, защото е непълен и в нарушение на изискванията. И после го вписват въпреки това, в тази му смехотворна форма.

Язък за квалификацията на великия специалист, както ни го представиха, когато  застана начело на НАП! Защото подписът под тези отчети е негов.

Няма приемливи обяснения за тях. Освен едно неприемливо за каквото и да е лице, съвсем скандално за държавно лице, камо ли и шеф на НАП.

 

************БУШОНЪТ *************

А сега да видим подставеното лице.

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - свързани фирми

Фирма Свързана форма

КАПРИ ТРЕЙД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

БЛАНЕКС ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ЛАЙФ ДЖЕОМЕТРИ ЕООД виж

Данаил Иванов Николов - Едноличен собственик на капитала

Данаил Иванов Николов - Управител

.

МЕДИЯ ЛИНД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

РАДИАЛ СЕРВИЗ СФ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

СТАРТ ТРЕЙД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ПЕНСАН ГЛОБАЛ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ОПТИК 2Н ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

В.Д. ГРУП 13 ЕООД виж

Данаил Иванов Николов - Едноличен собственик на капитала

Данаил Иванов Николов - Управител

.

МЕДИЯ ТУР КМЗ ООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Съдружник

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

НИКОЛОВ СЕРВИЗ 2017 ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ФАЗА МАКШИНЕ АГРИКОЛЕ СРЛ ЛИМИТЕД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ЕДМЪНТ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ГРАНЕКС ТРЕЙДЪР ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ТИП ТОП ТРЕЙД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

АЛГИТРАНС ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ОТА ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ВУТЕВ ЕООД виж

Данаил Иванов Николов - Едноличен собственик на капитала

Данаил Иванов Николов - Управител

.

МОНДЗИ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

ТИПТОП БГ ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

.

Лонг Мемори ЕООД виж

Данаил Иванов Николов - Едноличен собственик на капитала

Данаил Иванов Николов - Управител

.

АГРО МИЛ ТРЕЙД ЕООД виж

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Едноличен собственик на капитала

ДАНАИЛ ИВАНОВ НИКОЛОВ - Управител

И не са само тези 24 – бройката, която посочиха колегите.  Защото ако знаеш какво търсиш и как да разбиеш затворените умишлено за непосветените „двери“ в Търговския регистър, изскачат и други десетки фирми – например „ККК 8“ ЕООД, „ДАМЕЙЛЕ СЪРВИСИС“ ЕООД , „Нефери Трейд“ и т.н.

Данаил Иванов Николов живее в с. Ялботина, Драгоманско. Умиращо село - вече почти отвъд прага на небитието.

Население – 23 души. Възрастни хора.

Странно беше, че имаше  жив интерес към моето проучване от някаква мъжкарска компания. До селото води тежък, на места разкалян, трудно проходим разбит път и те се влачеха с мен по него. Не изглеждаха толкова влюбени в дивите места, за да скитат по тях. Иначе разни софиянци имат вили и къщи тук, но кажи-речи всички ги продават неуспешно от години заради отчайващата липса на инфраструктура. И заради това не ги и посещават. Всичко тук – дворове и къщи, е обречено на забвение, пустош и разруха.

--------------------------------------------------------------------

БЕЛЕЖКА, макар и встрани от темата.

КАК СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИ?

В Ялботина алогично е създадена самостоятелна секция на последните избори с 7-членна избирателна комисия вместо кола с подвижна урна. Членовете й не са от селото, а от други места в Драгоманската община. В селото с 23 жители към юни мин. г. гласоподавателите са ... 51 човека (над два пъти повече от живущите). Ха, населението май расте, вместо да намалява според регистри и НСИ!

Расте, защото освен разликата 23-51 сега, на предишните избори - за общински съветници и кмет на Драгоман на 27 октомври 2019 г. избирателите са били по-малко - 46 души. И на още по-предишните избирателите са били още по-малко.

От тези 51 човека на последните избори сега са гласували... разбира се, не всичките, иначе ще е неубедително.

Гласували са 36 човека – от тях 15 за ГЕРБ, 9 – за БСП, 4 – за партията на Цветан Цветанов, 3 за ВМРО и за цвят има глас за ДПС, пуснат е глас дори за ... Христо Иванов, а за равновесие – за НФСБ-Воля. И за  парадокс – за олигарха Васил Божков.

В страната има над 2300 такива селища, от които в хиляда вече не живее дори един човек, няма дори ток и вода. Аз знам и имам данни за редица от тях какво е ставало с образувани секции в тях и съответните изборни протоколи! А вие отново си помислете за почтеността на резултатите в страната. Защото където управлява мафия, е абсурд изборите да са  демокрация, независимо как се правят - с бюлетини или с машини. (край на бележката)

-----------------------------------------------------------------------------

Самият Данаил Николов е мъж в средна възраст – роден е на 24 ноември 1978 г.

Неоткриваем е. Защото въобще не се знае кой е той, макар че е гласувал на изборите! (бел: подаден и 1 глас за ДПС). Бабите и дядовците вдигат рамене. Опитът да открия друго негово местожителство или адрес по ЕГН-то му не беше успешен. За моя изненада се оказа, че в селото се подвизава и втори Данаил Николов – софиянец.

Но за един от двамата или ако и двамата са един човек, но с различни ЕГН-та, се знае едно – лицето е професионален длъжник. На негово име се водят 32 фирми, на които са прехвърлени дългове към НАП за над 10 милиона (толкова установих, а колко са в действителност, вероятно само Господ знае).

Това е класическа, лесно откриваема и при политическо желание от властта и партиите ни лесна за санкциониране и наказание схема за неплащане на данъци.

Данаил Николов си е имал вземане и даване във фирмите си с разни, хм, съмнителни лица, подвизавали се в тях. Например едно от тях е издирваният от МВР Валери Георгиев Русинов – собственик на „НЕФЕРИ ТРЕЙД-РУСИНОВ, НИКОЛОВ И С-ИЕ“ - събирателно дружество, на което Данаил Николов също е станал Бушон.

Я виж ти! – Как тогава хем е обявен за издирване, хем без проблем продава фирмата си на човека-бушон?

Паяжината около бизнесмените, въртящи далаверата с Бушона, е твърде обширна, скандална и е предмет на отделно разследване.  

Голям зор падна, докато проуча кой е Данаил Николов.

Ром. Сламен човек. Продаващ името си и данните си за жалки пари. Надали е имал десетките хиляди левове, които е трябвало да плати за десетките и десетки фирмени „придобивки“. 

Давам и скрийншот на още един документ, свързан с Бушона.

В Търговския регистър фирмата се води еднолично ЕООД на Данаил Иванов Николов. Обаче в Договора фигурира дописано още едно лице – „съучредител“ като Валери Георгиев Русинов. Та възниква проблемът кой е този нов Бушон и защо Търговският регистър и Агенцията по вписванията го крият. И Бушон ли е или контрольор, който да осъществи операцията (прането) и тихомълком след това да се стопи. Или двата субекта са в обратната ситуация...

Но най-същественото в тези фирми, най-скандалното обстоятелство в тези документи, свързани с Бушона е това, че Данаил Николов се подписва по най-различни, различаващи се начини по едно и също време!  Вкл. в уставите на дружествата, които е приел, вкл. в документите за покупко-продажби.

Неграмотен е!

До такава степен, че дори не може да се ръкоположи на лист хартия. И затова подписите се различават, понеже са подписвани вместо него и от негово име от други и различни лица, както им падне (давам скрийншот).

Няма начин как човек да продаде фирмата си на такова лице и тази продажба да не е фиктивна, фалшива.

Няма начин как да не разбере какъв е купувачът срещу него. Чиста проба бушон!

Няма начин как да намериш такъв бушон, ако не знаеш какъв е той и съзнателно не си търсил именно такова и само такова лице за купувач. То не е бизнесмен, не работи в твоя бранш, адресно е регистриран в някакъв пущинак, вероятно живее в друг пущинак. (по моя информация в циганския квартал „Факултето“ на София, макар че отговорите на живущите там, в онзи бордей бяха - ами някъде тук, ама не знам точно къде.)

§ В  р о д н и я  б о р д е й

Същевременно разбрах, че от десетилетия съм първият етнически българин, прекосил бордея Факултето открай-докрай, вкл. по най-мрачните му и зловещи места (не беше първото ми прекосяване, понеже от 1994 насам през тези десетилетия на няколко пъти ми се е налагало да проучвам там). Казаха ми, че полицията никога не пристъпва по-навътре, а и разните НПО-та, толкова загрижени иначе за тях, никога не влизат. (картината, която виждате отвън няма нищо общо с тази вътре, където екстрементите текат по уличките-пътеки между колибите. Майките-циганки ме молеха като журналист държавата да разчисти наркобароните и ромските престъпни босове, които затриват децата им.

- А защо не протестирате?

- Чекнеш ли устата и чезваш посреди белия ден и никога повиче никой не те види.

--------------------------

Търсенето на бушон не се извършва с обява в медиите. Не се получава и чрез обикаляне из ромските бордеи в страната. Става чрез добри контакти с лица, които са босове на бушонния бизнес у нас. Става чрез бизнес с тях, чрез доверие между теб и тях.

Никакви опровержения на пресцентъра на НАП и на Румен Спецов не са в състояние да опровергаят тези обстоятелства.

*********** ФАКТОРИТЕ

ЗАД КУЛТУРИСТА-НАПАДЖИЯ ****************

Първият е ясен – финансовият министър, който има решаващата дума при такива назначения.

Вторият е Румен Радев. Той е, защото напълно в неговите правомощия е да се намеси в кадровите назначения, извършвани от неговото служебно правителство. Все пак става дума за НАП - за финансовото здраве на държавата.

Ако не го направи, дори и на фона на тези още по-скандални факти, значи и той е вътре в Играта.

Недвусмислено!

Третият фактор е бившият президент Росен Плевнелиев. Четвъртият фактор е още по-бившият президент Георги Първанов.

Петият фактор е премиерът Бойко Борисов.

Надолу по веригата са министри и спецслужби.

Ето я историята за факторите и как и кога са застанали  зад културиста-нападжия.  

На 5 декември 2012 г. пред Съвета за отбрана и сигурност се изнася експозе. Късо, от две страници. Истинският доклад, ако има такъв, засега не съм докопал. Трудно е – институцията е суперсекретна, всичките й материали са най-поверителна информация.

Заглавието на експозето е: 

„Роля на България в сигурността на Европейския съюз“

(Икономическата сигурност на България като част от Европейската сигурност)

Давам цитат от доклада:

„За организираната престъпност в сферата на ДДС измамите, отдавна няма държавни граници, докато в държавните и между държавните структури на страните от ЕС, са изградени почти непробиваеми бариери от бюрокрация, процедури, срокове, егоцентрични зависимости и ред подобни ведомствени специфики.

Съвременните условия налагат адекватни и бързи действия, незабавна комуникация и мобилност.

Трябва да бъдем част от събитията, а не да вървим след тях.“ (край на цитата)

Авторът е културиста, данъчен инспектор и същевременно бизнесмен с фирма, която ще продаде на Бушон. Той е Румен Спецов, сегашният шеф на НАП. Който доскоро - преди назначението му работеше в Дубай, където пелената върху бизнеса и паричните операции е така непрогледна, че на фона й несъвършенствата на европейската бюрократична мараня изглеждат като кристално прозрачен въздух.  

Този Съвет е специален орган на Министерския съвет, ръководен от министъра на отбраната по пълномощие на премиера. Тогава, по онова време на първото правителство на ГЕРБ, негов ръководител е министър ген.-лейтенант Аню Ангелов. Той е поканил Румен Спецов за беседа в органа. 

Аню Ангелов е завършил Академията на Генералния щаб на СССР и е делегат на извънредния конгрес на БКП/БСП през 1990 г.

Аню Ангелов е министър чрез скрита квота на АБВ (крило на БСП)– партията на Първанов (крилото му се отцепва от БСП), която във втория кабинет на Борисов става открит  коалиционен партньор на Бойко Борисов.

И естествено са обсъждали какво, кога, къде, как, кой.

При второто правителство на ГЕРБ Аню Ангелов е махнат от публичното внимание, понеже предизвиква редица неудобни въпроси от нашите евро-атлантически партньори.

Но като фактор тежестта му в управлението на държавата не намалява. Защото е назначен като ключов съветник на премиера Бойко Борисов в политическия му кабинет и въпреки възрастта си отбелязва продължителна кариера непосредствено до Боса. Ако ме питате мен, в кабинета на Бойко Борсов той е бил представител на Контрола.

Доклад в Съвета на обикновен данъчен експерт, па бил и той работник в ключов отдел, е невероятно изключение за родните условия. Той е предизвикан освен от Аню Анев (със съдействието на Георги Първанов или по негова поръчка) и от друг президент – Росен Плевнелиев. Румен Спецов е лице от неговата кампания „Младежка визия за България“ ( тогава е 38-годишен). Плевнелиев като войник е бил в най-секретен отдел на Генералния щаб - компютърния. И може би от онези години е познанството му с генерал Аню Ангелов.

И най-сетне Съветът е поверителен и много важен орган на Министерския съвет. Връзката „покана за доклад към обикновен данъчен служител - Аню Ангелов като съветник - Борисов като премиер“ е кристално ясна, за да я коментирам. 

На министрите в комбинацията няма да се спирам, понеже са пренебрежими изпълнители на фона на тези титанични фигури-кукленски вождове на България.

Тези връзки с трима президенти и евентуално с четвъртия – сегашния, ако се ослуша и за това разследване, връзките с фактор в БКП/БСП и филизите й, с премиер зад гърба му чрез Контрольора и работата със секретните ни служби в този Съвет, обясняват това скандално назначение. Толкова скандално, че заради него набързо подмениха и фалшифицираха документи в редица държавни институции.

Тази история е истинската сензация. Предишната сензация всъщност изигра ролята на нейно прикритие.

Тази история е реалният живот.

Тя е реалните комбинации и братски взаимодействия на реалната политика у нас, а не онази, представяна по медии и в интервюта. 

Тази история е истината. Другото извън нея, което внушават, е пропагандата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати