Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Григор Лилов: Уволнената и назначена от Кирил Петков шефка от ДКК - доверен човек на закулисен политическо-бизнес кръг

Мрежата

Григор Лилов: Уволнената и назначена от Кирил Петков шефка от ДКК - доверен човек на закулисен политическо-бизнес кръг

Григор Лилов: Уволнената и назначена от Кирил Петков шефка от ДКК - доверен човек на закулисен политическо-бизнес кръг - Tribune.bg

От Фейсбук профила на журналиста и писател Григор Лилов*

Тежък удар срещу Кирил Петков: Изпълнителният директор на БКК (Българската консолидационна компания) Ваня Иванова Караганева е отстранена от поста си заради много сериозни нарушения за много и много милиони, гласи съобщението на Борда на компанията. Тя беше назначена в него по времето на Кирил Петков.

От 1993 г. е част от администрацията на Народно събрание на Република България. През 2008 г. става старши експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-то Народно събрание. В следващия мандат е главен експертен сътрудник в същата Комисия, а след това и част от Кабинета на заместник-председателя на 41-то Народно събрание в два служебни кабинета. В 42-то и 43-то Народно събрание е главен експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Спестеното от официалната ѝ биография е, че в парламента започва като секретен куриер и явно се е отличила при този тип пратки. Спестено е, че е била началник на кабинета на министъра на правосъдието Мария Павлова в служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев.

А преди да заеме този пост, се подвизава като член на Атестационната комисия на ... ИЗНЕНАДА: Прокуратурата! Спестено  от биографията е подвизаването ѝ в Агенцията за обществените поръчки, както и в ДАТО. 

Преди да влезе в директорския борд на ДКК Ваня Караганева е главен секретар на Българската агенция за инвестиции. В края на октомври стана втори изпълнителен директор на Българската консолидационна компания. ... Въобще дамата е била човек на място – специалистка по всичко, а грубо казано: доверен човек на един закулисен политическо-бизнес кръг, прокарвал я при най-различни управления и най-различни правителства на удобно за него място. Назначението ѝ като изпълнителен директор в БКК и уволнението ѝ от поста първо е плод на сговор между два политико-бизнес клана, а после на караница между тях около състава на новото правителство.

 

*Текстът е публикуван със съкращения


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати