Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Григор Лилов за Радев: Никакви официални изявления не могат да скрият огромния дипломатически гаф

Мрежата

Григор Лилов за Радев: Никакви официални изявления не могат да скрият огромния дипломатически гаф

Григор Лилов за Радев: Никакви официални изявления не могат да скрият огромния дипломатически гаф - Tribune.bg
Снимка:

От профил във Фейсбук на журналиста Григор Лилов

ИДВАМ С ЩЕДЪР ДАР -

КОВИД ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!

Скандалът с Румен Радев е безспорен.

Никакви официални изявления на българската страна не могат да го скрият огромния дипломатически гаф, който се разнася навсякъде по света.

Още повече, че конференцията „Три морета“ беше замислена и предвидена като виртуална – т.е. по сателитна връзка и присъствие на живо не беше необходимо.

----------------------------------

„Срещата на върха на инициативата, която се проведе вчера, може да се счита за успешна. За съжаление трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е поддържал контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. След пристигането на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация се изолира в хотела. Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка“, написа естонската ръководителка Керсти Калюлайд.

https://www.facebook.com/KerstiKaljulaid/

----------------------------

По моя информация скандалът се е разразил непосредствено преди официалната вечеря снощи.

Наложило се спешно президентът Румен Радев да даде тест за Короначумата (снимка). Това е станало незабавно след приключване на вчерашното мероприятие от конференцията. За щастие тестът се оказал отрицателен. Тестове са дали и 35 души на делегацията и 10 журналисти, които са я придружавали. Никой от българите не бил допуснат на официалната вечеря.

До излизането на тестовете българската група била разделена, като президентът се наложило да нощува не в „Радисън“, в който била настанена делегацията, а на друго място.

По моя информация от дипломатически източници, човек от българската група се е оказал с положителна реакция. Заради това днес в 11 часа посещението беше анулирано от естонска страна, което е много рядък прецедент в дипломацията.

Вероятно и затова на летище София при завръщането на делегацията пред ВИП-а дойдоха и няколко линейки. 

Реакцията на естонците аз бих нарекъл мека на фона на случилото се. Така или иначе имаше среща между двамата президенти, Радев присъстваше на живо на мероприятието вчера (давам снимки). Пак за щастие тестовете на чуждите правителствени ръководители, контактували с Румен Радев, са отрицателни.

Безотговорността на родните държавници е пословична. Реакцията на президента ни след кацането му в София е повече от скандална.

Няма как да не е знаел преди заминаването си за разболелия се командир на военновъздушните сили ген. Димитър Петров, с когото се видя в петък на празника на бойната ни авиация. А ако не е знаел или не е бил информиран, което също е допустимо, това означава, че вместо президент си имаме фигурант.

Правило е непосредствено преди посещение в чужбина да се направи Коронатест. Правило е да се спазват всички изисквания на протокола на домакините. Между впрочем, докато Румен Радев се прави на герой, Бойко Борисов е тестван ежедневно.

Правило и морал е да пазиш хората около себе си вместо да криеш контакта си със заразен.

Нямам думи за постъпката на Румен Радев.                                       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Жанет ФИГУРАНТА за сетен път ДОКАЗВА, че Е ЛЪЖЛИВО КУЧЕ свирепо и НЕЗАЧИТАЩО нищо свято, у него има само ЗЛОБА, НАГЛОСТ, АЛЧНОСТ и мръсна предателска същност ТОВА Е ОСРАЛИЯ СЕ НАВСЯКЪДЕ където е стъпил СЕЛСКИ ИДИОТ - ФИГУРАНТ на МАФИЯТА / Грипена / Рештников! РЕЗИЛ за Б-я си ти ПРЕДАТЕЛ радеф.., РЕЗИЛ и СРАМ , ОСТАВКА , ОСТАВКА, ОСТАВКА, и апропо, знаеш ли , че ПРЕДАТЕЛИТЕ И ШПИОНИТЕ , НИКОЙ НЕ ПРИЕМА, така, че и за шпиономанията ти ще ОСТАНЕШ В МЕЖДУНАРОДНА ИЗОЛАЦИЯ, не само заради корона-чумата !!!
21.10.2020 12:58 / Отговор
НЕЖЕЛАН, НЕЖЕЛАН...... РАДЕВ......... НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА.... САМО КОВИД 19 МОЖЕ ДА ГО ПОЖЕЛАЕ-СЪЗДАДЕНИ В ЕДНА ЛАБОРАТОРИЯ......
21.10.2020 13:57
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!

ДА ЗАПЕЕМ ДРУЖНО ЛЮБИМАТА МЕЛОДИЯ
на Простака пРезидент - с пожелания за
Здрава гърбина .... че Гешев го очаква ....

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
21.10.2020 18:22
Анастас #
Шут и ВЪН Мутрата Радев - с 2 юмрука !!!

Естонците са наритали Мутрата Радев
точно преди посещението на най-секретната база на НАТО,
която развива нови технология за Киберсигурност.

Десен тъкат в зурлата на порусначеното Говедо - заслужено !!

- Бийй му руската "ваксина" - дето се оказа препарат за ветеринарни доктори ....
а Деса Простакеса да бъде зорко следена да не хукне по бутиците за рокли за Коледните Партита в пРезидентството.

(разузнавателно конспиративно)
.
21.10.2020 13:41 / Отговор
слепи ли сме че естонците трябваше да ни светнат?!
22.10.2020 07:22 / Отговор
Един Е и? Григор Лилов е на всяка манджа-мерудия-компетентен по всички въпроси-то икономика, то политика, то дипломация, то медицина... Чел съм много негови статии, всички звучат много компетентно и аргументирано, но всъщност са един балон. Конкретно по въпроса: когато Тръмп се излекува за два дни и обяви, че е готов да целува всички, ни беше много забавно, пък нашият президент, видите ли, забъркал грандиозен дипломатически скандал. Много важно!!! Кои сме ние, коя е Естония, и въобще с какви глупости ни занимавате? Но вие, нещастни глупаци тук можете да плюете, колкото си щете.
22.10.2020 11:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети