Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Харизанов: Говоренето за безвъзмездни пари е евтиното китайско менте на пазара на политическите идеи

Мрежата

Харизанов: Говоренето за безвъзмездни пари е евтиното китайско менте на пазара на политическите идеи

Снимка:

Георги Харизанов, Фейсбук

И Румен Радев вчера, и Корнелия Нинова, и Драгомир Стойнев днес продължават да говорят за „безвъзмездна помощ”.

Безмилостният сблъсък, който социализмът продължава да води с икономиката, математиката и логиката, както винаги - с нулеви шансове за успех, продължава.

Нещото, неречено „безвъзмездна помощ”, не съществува. Парите, раздавани ей така, от въздуха, хеликоптерните пари, не съществуват.

Съществуват пари на данъкоплатците, които временно избрани или назначени на съответните длъжности хора - политици или чиновници, преразпределят.

Сметката за абсолютно всичко, което се харчи от тази държава - от тебешира на учителя до 60/40 субсидиите за някой футболен клуб или казино, се плаща от нас. От данъкоплатците.

И това не е безвъзмездно.

Напротив - струва ни около 44 милиарда лева годишно.

Няма появили се от нищото пари, които да бъдат раздадени. Дали разплатени от наличните в бюджета, дали взети от резерва или взети назаем - това са пари, които данъкоплатците или са дали, или ще трябва да дадат в бъдеще.

Говоренето за безвъзмездни пари е евтиното китайско менте на пазара на политическите идеи, което вече минава само при рядко глупави и заблудени люде.

Разбирам, че това е индикативно самопризнание на Радев и Нинова за нивото на електората им, но постовете, които те двамата заемат, предполагат много по-голямо уважение към истината.

Поне за пред хората, нали.  


Коментари (5)

Тартаковер Жалкото лице на българския преход. Обвиняем, подсъдим и ОСЪДЕН !!! днес раздава морал по слугинските ни медии в цялата държава. На всичко отгоре му се подари и медия, за добро слугуване на властта и мазно подмиване на мръсното дупе на властниците. Личи, че правилно се е възпитал в началните си години.
28.04.2020 18:24 / Отговор
Венедиктов Другарю Тартакович, да кажеш нещо по темата? Защити любимите си червени господари, а не като Корнела само да маскариш автора на статията! И не разпространявай фалшиви новини, подсъдно е!
28.04.2020 18:56
Гергана Гацева Другарю Тартаковер, жалко е ,че сте преживели (така предполагам) много преходи и още сте в амнезия. Не помните нищо от управлението на лявата партия, как живеехме с празните магазини и купони. Явно пак искате да се върне това в държавата? Жалки сте!
28.04.2020 20:54 / Отговор
Тартаковер Венедиктов и Гацева, първото което следва да ви напиша, че нито съм другар, нито съм имал в рода си другари в онзи идиотски смисъл, който влагате. Иначе другари и приятели в истинския смисъл имам достатъчно и се радвам че мога да разчитам на тях. Вероятно вие сте от онези закъснели антикомунисти, които са бивши комунисти и са доста по-отвратителни от редовите нещастни привърженици на онази партия. А това, което пиша за този плужек е точно защото са ми безкрайно противни близачите, нагаждачите, всички които са готови да подложат задник и морал за да "захлебят" от която и да е власт. Този пък дори е престъпник. Жалко, съжалявам за вас. Навярно сте от същото тесто щом оправдавате и са в морала и бита ви подобни хора.
28.04.2020 21:40 / Отговор
Наблюдател Това е част от контрапродуктивната политика на БСП. Явно се цели да се стигне до нов външен дълг и тогава ще ревнат за увеличаващия се външен дълг, за безконтролното раздаване на пари, за корупция и да последват нови искания за оставки и предсрочни избори.
16.05.2020 17:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още