Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Хиляди споделят снимки от Норвегия за пожарите в Сибир

Мрежата

Хиляди споделят снимки от Норвегия за пожарите в Сибир

Снимка:

Ужасяващи горски пожари бушуват в Сибир. В българските групи в социалните мрежи обаче новината често е илюстрирана със снимки от Норвегия.

ФейсбукФейсбук

По неверните снимки се подвеждат хиляди потребители, които безкритично споделят кадрите.

„Смених снимките на пожарите, които се оказаха от Норвегия със снимки от пожара в Сибир - с животни които горят. Точно същото, което има и там. И веднага скочиха санитарите на ФБ съзнание - пропаганда, лъжат. Не дами и господа, никой нищо не лъже - пожарите в Сибир с в мащаб много кратно надвишаващ този на ужасните картини в Норвегия. Мащабите на трагедията, която засяга хора и животни, включително диви е извън всякакви пропорции“, написа във Фейсбук дипломатът Илиян Василев.

„Та питам, как сте със съвестта, която се разбунтува заради грешката с Норвегия, но заспа заради много по-голямата трагедия в Сибир. Най-интересното място, което съм бил в Русия е Сибир - ако бяха по умни щяха да направят най-голямата туристическа зона в света и да получават повече пари отколкото от нефта. Но за това трябва друг манталитет. А сега - сега гледат на него само като източник на суровини и пари за богатите в Москва. Всичко е заради дървесината“, счита той.  


Етикети пожари, Сибир

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още