Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христо Христев: Време е да се опомним, ако ни е останал някакъв здрав разум

Мрежата

Христо Христев: Време е да се опомним, ако ни е останал някакъв здрав разум

Христо Христев: Време е да се опомним, ако ни е останал някакъв здрав разум - Tribune.bg
Снимка:

Коментарът във Фейсбук профила на юриста и преподавател по Право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“ Христо Христев

Една голяма част от нас продължават да се отнасят изключително повърхностно и безотговорно към ситуацията с COVID-19. Една част от нас ще го преболедуват с повече или по-малко трудности. Една част няма да се заразят или няма да имат симптоми. Но една част ще бъдат ударени фатално. И никой не може да бъде сигурен в коя група попада, преди вирусът да стигне до него. И не, това не зависи нито от годините, нито от теглото, нито от съпъстващите заболявания. Всъщност поразяващият ефект от вируса още не може да бъде прогнозиран достатъчно точно. Преди да се чувстваме безсмъртни и недосегаеми, може би е добре да се огледаме и поразпитаме около нас. Аз лично преминах през заболяванто сравнително леко през последните седмици, но съм ужасен от съобщенията за починали хора, които приятели и контакти във ФБ споделят. Хора в активна възраст, които до вчера са били напълно на краката си. Включително за хора по-млади с години от мен. Време е да се опомним, ако ни е останал някакъв здрав разум. Изправени сме пред реален и много сериозен проблем. Неглежирането му може да е единствено причина за нови и още  по-сериозни жертви. Главата и сърцето ги имаме, за да възприемаме живота в цялата му пълнота, с всичко хубаво и с всички опасности в него, не, за да се държим като формени идиоти.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Помним. А ти опомни ли се? Горил ли си маски? Директно признание от Христо Христев, доцент по Европейско право в Юридическия факултет на СУ:
„За протокола само да подчертая, че си водя на списък всички гербави подлизурковци, които подпляскват на всички безумия на Борисов и се подиграват на хората, които реагират на войнстващото тържество на баналната простащина... Драги люде, няма да ви забравим“, заканва се Христев.
28.11.2020 19:38 / Отговор
Това вярно беше същия фашизоид със списъците на народни врагове, който нямаше да ни забрави. И ние не трябва да ги забравяме, че както си сменят кожите през ден, докато са се опомнили и пак ще се самозабравят.
28.11.2020 23:04
ГолЕмото его Прегледах му профила и видях,че се има за център и връх едновременно!Завидно е егото на такива,които само заради това,че са учили право се имат за нещо повече, от който и да е! Христо Иванов е пример,който илюстрира твърдението ми!За ММ, да не говорим!
29.11.2020 13:19 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати