Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христо Христов: Гласуваш за нулева толерантност към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова

Мрежата

Христо Христов: Гласуваш за нулева толерантност към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова

Христо Христов: Гласуваш за нулева толерантност към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова - Tribune.bg
Снимка:

Христо Христов, desebg.com

Корнелия Нинова, лидер в оставка на сгромолясалата се на последните избори БСП, влиза в новото правителство като вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, претендиращо, че ще се бори срещу корупцията, след като през 2007 г. премиерът Станишев я освободи от правителството като зам.-министър на икономиката и енергетиката, заради участието ѝ в опъването на чадър върху бизнесмен по корупционния скандал „Топлофикация“.

Гласуваш за нулева толерантност към корупцията и какво получаваш? Корнелия Нинова на квадрат – министър на икономиката и индустрията, че и вицепремиер в новото правителство (сигурно за „високия“ резултат на изборите на БСП и за това, че е в оставка), което ще бъде гласувано от парламента в понеделник.

Как да не се отвратиш?!

Момчетата от „Продължаваме промяната“ може да са учили в Харвард, но си писаха двойка по история на корупцията в България. Още преди да започнат да управляват.

И защо продължават подмяната, пардон, промяната с услужливичко избелване на неудобни моменти от биографиите на такива компрометирани фигури?

Ами защото така им изнася. И на мандатоносителите и на драпащата за високи постове.

В официално разпространената биография на кандидата за вицепремиер и министър на икономиката и индустрията няма да прочетете, че Корнелия Нинова е освободена от премиера Сергей Станишев през 2007 г. от правителството на тройната коалиция (БСП, ДПС и НДСВ). Тогава тя е зам.-министър на икономиката и енергетиката, където министър е Румен Овчаров (БСП).

След разрастване на скандала за злоупотребите в „Топлофикация“ начело с Валентин Димитров – Вальо Топлото, дружество, за което отговаря Министерството на икономиката и енергетиката, се оказва, че зад кулисите тече съвсем друго действие.

Държавното обвинение събира доказателства чрез специални разузнавателни средства, които разкриват, че зам.-министър Корнелия Нинова е въздействала на следователят по делото за „Топлофикация“ Татяна Шарланджиева (двете са приятелки от краткия престой на Нинова в столичната следствена служба) да се опъне чадър над бизнесмена Красимир Георгиев (дружество „Фронтиер“) и да не го разследват по делото „Топлофикация“.

Георгиев е състудент от Москва на тогавашния министър на икономиката и енергетиката – Румен Овчаров и бивш съдружник на съпругата му, както и участник в олигархичен кръг, свързан с енергетиката, гравитиращ около БСП. В хода на следствието се разбира, че е замесен и министър Румен Овчаров, поради което той е принуден да подаде оставка.

Разкритията зад кулисите на делото „Топлофикация“ се наричат търговия с влияние. И би трябвало да се недопустими и неприемливи действия за онези, които претендират, че ще се борят срещу корупцията. Това е и причината Корнелия Нинова да бъде освободена като зам.-министър от премиера Станишев.

Това е и причината тя да се срамува от тази част от биографията си и да я избелва за новата си роля в новото правителство, прикривайки по този начин неудобни факти.

Кого лъжат и заблуждават?! За толкова ли безпаметни ли ни мислят?!


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати