Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Христов за исканата оставка на Караянчева: Цялата ситуация жълтее, главните герои все са БСП и ДПС

Мрежата

Христов за исканата оставка на Караянчева: Цялата ситуация жълтее, главните герои все са БСП и ДПС

Снимка:

От фейсбук профила на заместник-председателя на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Емил Христов

"За мен, като човек, е немислимо да не споделя позицията относно внесенето от Корнелия Нинова искане за оставка на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В отговор на стотиците обаждания, смс-и, лични съобщения от приятели, неприятели, членове на ГЕРБ, симпатизанти и противници, които последваха и продължават, бих искал да споделя следните свои разбирания:

Искането на оставка на Председател на Народното събрание е демократична процедура предвидена в Правилника за дейността на НС, не се случва за първи път и ние, по-възрастните, помним подобни “демократични процедури“. Пак от БСП. И пак с ДПС.

Няма да коментирам мотивите, които г-жа Нинова и 96 народни представители са посочили. Всичките въпроси по мотивите ще получат отговор в Пленарна зала, когато ще се разглежда искането на г-жа Нинова. Но четейки внимателно мотивите, не ме напуска усещането, че нещо в цялата ситуация жълтее, нещо несериозно се ползва по стар, отигран вече номер с положителен за опозицията резултат. И за тези, които помнят, и за по-непаметливите ще Ви припомня датата 23.07.1992 г. и едно име на Председател на 36-то Народното събрание Стефан Савов. Както и имената на главните герои в пиесата на поисканата и получена оставка по онова време: Нора Ананиева – БСП и Юнал Лютфи – ДПС.

Мотивите са ясни, ясни са и ролите в този сценарий. Оставката и шума около нея ще изместят проблемите в БСП от напускането на 6 броя депутати от парламентарната група.

Ще изместят и провалът Декларацията на ЕС да бъде приета не само от протестиращите, а от всички българи. Повече се говори за наложените с помощта на Елена Йончева и Радан Кънев, Станишев, евродепутатите от БСП и ДПС искания да нарушим собствената си Конституция. Тази, която дава възможност на г-жа Нинова и депутати от БСП и ДПС да внесат своя проект решение за оставка на Цвета Караянчева. Вече е ясно, че хората повече мислят и говорят за искането да приемем еднополовите бракове, да регистрираме организация, която иска да откъсне Пирин от България.

Добре забравено старо. Една дата и име по-горе ще Ви убедят в това, че става дума за позабравена от всички нас постановка, която днес се опитват същите режисьори да възстановят.

Накрая ще завърша с това, че когато цитираш имената на запомнени от хората през годините председатели на Народното събрание, трябва винаги да помним думите на Чърчил: “Велик политик се става в битки със силна и отговорна опозиция”."  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още