Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илиян Василев : България зае достойното си място от горди държави в „черния“ списък на Кремъл

Мрежата

Илиян Василев : България зае достойното си място от горди държави в „черния“ списък на Кремъл

Снимка:

От Фейсбук профила на Илиян Василев

Шест години след като Русия ме включи в екслузивния си черен си списък от 89 европейски политици, дипломати, интелектуалци, имаме честта да приемем в него и председателя на Европейския Парламент Давид Сасоли, и Вера Йоурова, заместник председател на Европейската комисия и европейски комисар по ценностите.

Членството в този клуб, по волята на Кремъл, смятам за най-високото признание в живота си.

А удовлетворението ми е още по-голямо, че от вчера и България, като страна, заехме достойното си място от горди държави в "черния" списък на Кремъл /той още се прави, но поне пропагандата им ни включи/.

За пръв път след Съединението можем да утвърдим националната си идентичност извън зададените от Кремъл рамки на подчинение и зависимости, в които България не може да бъде по-благоденстваща, по-възвисена и по-европейска от имперска Русия.

През 1885 година си изтеглиха офицерите от българската армия за да ни уязвят и унизят. Сега си изпратиха агентите - със същата мисия - да разрушават и да убиват.

Благодаря от цялото си сърце на изключителния руски президент, чиято политика и специални служби, разрушиха заклинанието на "генетичното ни преклонение" и постигнаха смятаното за невъзможно от поколения българи.

Заедно с оттърсването ни от плена на корупционно-олигархичния модел, внесен от Русия, чийто епогей бе управлението на Борисов, моята Родина се възражда и заема своето достойно място сред народите на Европа и света.

Така както го мечтаха Раковски, Левски, Ботев, Стамболов, Митрополит Методий Кусев, а в по ново време и големите ни съвременници като Илия Минев, Георги Марков, Алекс Алексиев, Кристиан Таков, доктор Тони Филипов и много други истински родолюбци. Нито един от тях не получи признание от властите, но си отидоха с Вярата че днешния ден ще настъпи.

Значи си е струвало да се живее.

Великден дойде. България възкръсна!!! .

Щастлив съм. Нищо че сме едва в началото на Пътя, но Храмът се вижда.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още