Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илиян Василев: Ето това беше опасността - зелените да позеленеят целия ДБ

Мрежата

Илиян Василев: Ето това беше опасността - зелените да позеленеят целия ДБ

Снимка:

От Фейсбук профила на Илиян Василев

Това е от програмата на ДБ. Явно този, който я писал не е помирисвал реална енергетика. Зелен фонд, зелени политици, зелена енергия, зелени инвестиции, зелено небе, зелен водород, зелен ум.

Ето това беше опасността - зелените да позеленеят целия ДБ и от дясна, да стане еко, антибизнес коалиция. Десните винаги правят сметка за разходи - ползи, за въздействие, за риск. Левите от Маркс през Ленин строят идеали, бъдеще, което унищожава настоящето.

Само чуйте:

„Цялостно модернизиране на комплекса „Марица изток” от въглища към производство на зелена енергия, зелен водород, електроцентрали на зелен водород и системи за съхранение на енергия. По този начин ще се запазят максимален брой работни места в комплекса, доходите значително ще нараснат и замърсяването на природата ще спре. Има пълна финансова обезпеченост за това от инструментите по „Зеления пакт”, „Въглищни региони в преход” и „Модернизационния фонд” на ЕС.

Разработване на прозрачен и конкурентен (търгове) механизъм, чрез договори за разлика с ФСЕС (Фонда за сигурност на електроенергийната система) за стимулиране на инвестициите в производство и потреблението на „зелен” водород и инвестициите в системи за съхранение на енергия. Има пълна финансова обезпеченост за такава политика от инструментите на „Зеления пакт”, „Плана за възстановяване и устойчивост” и „Модернизационния фонд”.

Подозирам че това е поредния план за усвояване на еврозелени средства. Не са и чували за технологии за улавяне и складиране на въглерод, за хибридни технологии, за пазарни механизми.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още