Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илиян Василев: Милите БСПартийци, разчитали на Елена Йончева да им спечели изборите

Мрежата

Илиян Василев: Милите БСПартийци, разчитали на Елена Йончева да им спечели изборите

Снимка:

За да има авторитет, тя първо трябва да разкрие и извади на показ корупцията в БСП

 * Коментарът е от Фейсбук профила на бившия ни посланик в Русия Илиян Василев

Милите БСПартийци, разчитали на Елена Йончева и на нейния имидж, за да им спечели парламентарните избори след евроизборите с борбата си срещу корупцията. Партията, която е епицентър на корупцията.

Нека да ги "светна" - в разследващите корупция среди Елена няма безспорен авторитет, меко казано, защото там се ценят хора, които не са партийно обвързани и са независими. За да има авторитет, тя първо трябва да разкрие и извади на показ корупцията в БСП - толкова много олигарси има там, а тя нещо ги пропуска. Като се започне от Изпълнителното бюро. Достатъчно е да посочите "говорителя" Кирил Добрев.

Нали преди да търсиш треската в чуждото око, трябва да извадиш гредата от своето.

Опитва се да се присламчи към работата на други журналисти, които рискуват много, докато тя е в "златни пелени". И да превърне чужди рискове в лична партийна слава и постове.

Питам, в колко от разследванията, които тя "прави" и се базират на чужда работа, тя отдава дължимото на хората, които са разкрил фактите и обстоятелствата за корупция преди нея? Примерно - къщата в Барселона. Тя твърди, че нарочно крие източниците, за да не пострадат - но дори и по този начин е задължително да признае и изрази признателност към "хората преди нея", а не да внушава, че тя е Началото и Края.

Сори, не става.

Няма нужда да убеждавам никого - разследващите журналисти разбира се имат нужда от платформа, от трибуна, на която да направят достояние на широкото общественост своята работа. За това те най-често са принудени да се обръщат към Йончева. И това е автогол на ГЕРБ - затвориха медиите и останаха каналите през такива канали, които хора като Радев и Йончева превръща в изборни победи.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив