Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илиян Василев: В ДБ надделяха хора, които разчитат да получат нещо от европарите

Мрежата

Илиян Василев: В ДБ надделяха хора, които разчитат да получат нещо от европарите

Още с първото си интервю Борислав Сандов закри въглищната енергетика

От фейсбук профила на анализатора  Илиян Василев:

 

Няма да давам никакви сто дни на Борислав Сандов и на ДБ.

Още с първото си интервю, показа че МОСВ му е тясно и "каквото може ще направи" и в други министерства. Закри въглищната енергетика.

Познавам добре подобен тип хора, които нямат идея за разликата между "свободата" на НПО и протестъра и отговорността на властта. Още от сега всички калкулират повишения политически риск от назначаването на "Зелен" за шеф на МОСВ. Зелените у нас сами нищо не могат да направят, няма да влязат в парламента и за това си има причина - избирателите не ги одобряват като политици и властници. Симпатията им е към граждански активисти.

Не случайно призовах да не им се дава МОСВ, както направиха в Германия. Там зелените са много по-силни, но получиха външно министерство.

Гледам и Радан Кънев като евродепутат все Фит за 55 говори, без грам идея, какви ще са последиците. Като символ верую на климатичния фанатик - последствията нямат значение.

Да им припомня от 1 януари ще става страшно, и това не е края. Какво очаквате след 10 години декапитализация и кражби.

Не можете да закривате въглищната енергетика, ако нямате работеща и изгодна алтернатива. Това че някои са купени от европарите и прокарват идеи, които са извън пазара, изобщо не ме задължава да им пазя спокойствието.

Зная само че бизнесмени и то сериозни си търсят други изразители на интересите и желанията, защото очевидно ДБ вече не е партия на бизнеса, който разчита на пазара, на морала и конкуренцията. В ДБ надделяха хора, които разчитат да получат нещо от европарите и някаква друга привилегия. След като главното лице на ДБ е краен зелен във властта и бизнесът е на тръни.?!?

Запомнете, енергийната ни система, икономиката потребители не могат да понесат тези експерименти с политики на ЕК. Все едно на пациент с животозастравящо заболяване да се кахъриш за козметичните му проблеми.

Преди да предприемаме каквото и да е, трябва да стабилизираме пациента и да му върнем жизнените показатели.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема