Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Илияна Йотова в атака срещу Нинова за в. „Дума“ и отстранени журналисти

Мрежата

Илияна Йотова в атака срещу Нинова за в. „Дума“ и отстранени журналисти

Снимка:

Илияна Йотова отправи остри думи към ръководството на БСП в лицето на Корнелия Нинова. Поводът е уволнената журналистка от в. „Дума“ Велиана Христова. Вицепрезидентът е провокирана от пост на Христова, която сподели във Фейсбук страницата си, че е уволнена след писмо опровержение на множество лъжи изречени от Корнелия Нинова.  

"Днес властта в БСП ме отстрани от в. "Дума" (уволни), тъй като 30 души от редакцията написахме писмо опровержение срещу множество лъжи, изречени за вестника на пленум на НС на БСП от Корнелия Нинова, а аз като председател на синдикалната организация на СБЖ в редакцията го изпратих до членовете на НС на БСП. Оказва се, че да напишеш писмо с истини до орган на партията е престъпление", обяви уволнената Христова.

Ето и коментара на Илияна Йотова по темата:

Много несгоди изтърпя вестник ДУМА за своите 32 години. Не успя да го спре дори Иван Костов преди 25. Знаехме, че без ДУМА няма БСП.

ДУМА оцеля напук на политически опоненти, на зложелатели, на знайни и незнайни „разбирачи“, на мимолетни амбиции, които никой вече не помни. Оцеля благодарение на своите имена, на журналистите, на хората от редакцията, които всекидневно, с професионализъм и отговорност пред истината и с лявата идея „воюват“ за обикновения човек, за справедливостта и по-доброто утре. Хора, които дори в най-трудни моменти не си позволяват да коленичат пред силните на деня! Заради тях ДУМА е вестник с характер, арена на свободното слово и лявата идея! Заради тях ДУМА е ДУМА-та!

Защо настоящото ръководство на вестника посяга на едно от тези имена – Велиана Христова/ Veliana Hristova?! Ляв човек по ум и сърце, утвърден журналист, заслужил уважението дори на тези, които са попадали под безмилостните удари на критичното ѝ перо! Отговорността носи всеки сам! Надявам се решението да бъде преосмислено!

Sursum corda – Горе сърцето, както казваше Стефан Продев!  

Велиана Христова/ФейсбукВелиана Христова/Фейсбук


Топ новини

виж още

Актуална тема