Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Има ли афера „Ало, Йончева съм…“?

Мрежата

Има ли афера „Ало, Йончева съм…“?

Има ли афера Ало, Йончева съм…? - Tribune.bg
Снимка:

Коментар на Евгени Петров – Gendo, vevesti.bg


Днес определено е лош ден за българските социалисти и особено за тези по върховете на „Позитано“.

Първо, ефектът от „разкритията“ на Елена Йончева видимо се превръщат в дефект. Очакванията за бомбастични разкрития в обществото се сринаха и са сравними само с разочарованието от интервютата на Слави Трифонов с Борисов и Цацаров примерно…

Журналистическата колегия взе да задава неудобни въпроси, а самата Йончева мина в режим на изявления без въпроси само ден след като даваше мило и драго да присъстват повече журналисти на пресконференцията й за атаката срещу Борисов през Боил Банов.

Усещането, че депутат се използва за пощенска кутия с компромати е почти токова силно, колкото при едни бивши флашки и патрашки, които смятахме за забравени в журналистиката. Иначе казано – някой праща нещо, а оттатък се чува: „Ало, Йончева съм…“

Копието от атаката се обърна и срещу БСП, и срещу самата Йончева дотолкова, че из социалните мрежи вече се питат не дали, а доколко Нинова я използва и кога точно ще я захвърли.

„Ако искаш да имаш знаме, с което да поведеш, дръж го далеч от калта ! Похарчихте я, крехката, смела Елена. Умници“, пише Любка Качакова.

Работата отива към „Изгори, за да светиш“. Засега обаче „кладата“ на БСП само пуши. Но на нея май е вързана новата со. Жана д’Арк…

Днес едно изследване на „Маркет линкс“ просто отвя Корнелия и компания, давайки над 8% преднина на ГЕРБ за евровота. И това са проценти само от деклариралите, че ще гласуват, т.е. най-близо до реалната картина.

Разликата с досегашните изследвания е толкова голяма и направена от агенция, която (5 години след напускането на Румяна Бъчварова) по никакъв начин не може да бъде обвинена в любов към ГЕРБ, че червените трябва да обявят днешния ден за „черен четвъртък“.

След тези резултати може да се очаква още по-голяма агресия от страна на „Позитано“ и неговата лидерка и през следващите месец-два, а кой ще влезе на избираеми места в листите на БСП ще се превърне в тест за политически морал.

Не щеш ли, днес бе разпространено изследване на ЕС, според което България е на 7-о място по безопасност на пътищата в ЕС.

„Тагвам Елена Йончева и цялото трагично БСП/к/ на “българските пътища за нищо не стават и всички строители са крадци и рушветчии”, написа във Фейсбук политическият анализатор Георги Харизанов.

Не мисля че имам какво да добавя.

И на всичкото отгоре взискателните датчани ни хвалят и оградата, и опазването на границата. За тази ограда също се изсипаха куп лъжи /според Валери Симеонов/, преминали в серията „компромати“.

След всичко това вече започвам да се питам дали няма афера: „Ало, Йончева съм…“ И дали не е насочена срещу самото червено ръководство…

Но може би най-тъжната новина за БСП е, че този път и в парламентарната група на ГЕРБ, и в самата партия, и премиерът ясно и категорично застанаха на страната на министър Боил Банов. С това показаха на основния си опонент характер, принципност и отказ да продължават да си жертват хората при всеки новоизлюпен компромат.

Да, щеше да бъде унизително, ако го бяха направили само срещу подхвърлени записи и преди да бъдат извършени каквито и да е проверки, докато БСП застава като един зад обвинителката Йончева, въпреки че самата тя с вече повдигнато обвинение и солидна парична гаранция от 20 000 лева.

Сега остава Елена Йончева да поведе листата за евроизборите. Направете тази услуга на ГЕРБ, и я номинирайте. Ще ви бъдат благодарни.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати