Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят...като европейците

Мрежата

Интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят...като европейците

Интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят...като европейците - Tribune.bg
Снимка:

Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера, Фейсбук

Преди време бях написал един текст - "Интеграцията невъзможна". Мисля, че беше есента на 2015г. На фона на случилото се миналата седмица във Франция, а вчера и в австрийската столица, този дамоклев меч надвисва все повече над европейските общества. За т.нар. интеграция става въпрос, интеграция на хора, които са дошли в Европа, за да завладяват, а не за да живеят...като европейците.

През 80-те и 90-те години на миналия век ислямският фундаментазлизъм и екстремизъм беше (с малки изключения) явление, присъщо за Близкия Изток, а по-сетне и за Африка. Днес, след три десетилетия "интеграция" той е вече в Европа. Само преди няколко години станахме свидетели на подобни сцени - атентатите в Испания, във Великобритания, в Белгия, във Франция. Дали се извадиха поуките? Едва ли. Тогава европейската политическа мисъл и доминираното от либерални възгледи общество решиха, че ще борят ислямският тероризъм с меченца и палене на свещи. С известна доза цинизъм можем да установим, о, чудо, че това май не проработи. И наследниците на ония терористи и ислямисти тези дни взеха пак кървав дан.


Оставям настрана глупостите на прогресивните умове, обсебили политическия и обществен живот в Западна Европа. Те са безнадежни в своето безсилие да родят нещо смислено, витално. Сега по важният въпрос е какво се прави занапред. Очевиден е тежкият дефицит в системите за сигурност. Хлабавата политика в сферата на антитероризма ражда чудовища. Поради въведения модел на политическа коректност всеки опит за по-строго прилагане на законите и протоколите за сигурност среща обществено-политически отпор. Резултатите са ясни. С мантрата, че по-активни действия на службите за сигурност ще се нарушат гарантираните човешки права и свободата на гражданите, оправдаваме всяко лежерно и инертно поведение в сферата на сигурността. Сетне идва въпросът - ама кой е винове, защо и този случай е бил пропуснат.

Мнозина биха казали, че проблемът трябва да се лекува в своя зачатък. Това означава затваряне на джамии, депортиране на екстремисти там, откъдето са се довлекли, нулева миграция от Азия и Африка. Означава още цялостно преосмисляне на социалните системи, върху които въпросните мигранти (някои вече трето поколение) паразитират успешно и ударно се размножават. Съвсем резонен е и философският въпрос за допускането на културните особености на това население - което де факто само желае и се сегрегира. Навлязло дори в европейската образователна система, то нахалства да я устрои по шериатски образец - забележете, че на "новите европейци" много им пречат кръстовете и свинското месо в ученическите столове. Претенции, претенции, претенции. От хора, чиито живи родители идват от територии, където питейната вода и електричеството са лукс.

Дали търпението на Европа свършва по тази тема? Може би. Дано не е късно вече. Иначе като първа стъпка съвсем логично е да се затворят границите и поне новите пришълци незабавно да се връщат в страните им. Като първа стъпка. А като втора не е лошо да ги последват и брадатите проповедници на смърт от европейските джамии. 


Коментари (2)

ссс Докато наивните политици от Европа продължават да си мислят че,тези които идват от тузимните държави,ще са новата работна ръка,която ще им издържа застаряващите нации,няма да се оправи Евопа.А и чувам че,много квартали от големите градове,вече са мюсулмански,и трудно влиза полиция в тях да контролира,но евро лидерите успешно си затварят очите.Явно ще се става Шериат след някой друго десетилетие!
03.11.2020 16:19 / Отговор
Какви туземни държави, терористът е от Северна Македония, родено във Виена.
03.11.2020 17:48

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати