Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Интелектуалец представя гражданската квота на ДБ, но не бил чел програмата на коалицията

Мрежата

Интелектуалец представя гражданската квота на ДБ, но не бил чел програмата на коалицията

Снимка:

Защо Христо Иванов предпочита да лансира хора, които не са чели програмата на коалицията, вместо да изведе на преден план доказани експерти?

Текст: Factor.bg                    

Сутрешният блок на БТВ представи необичаен кандидат за депутат. Николай Табаков е представител от гражданската квота на „Демократична България“. Той е художник, музикант и галерист. В момента е водач на листата в Кюстендил, но призна, че не е чел програмата на коалицията. Табаков обясни още, че се гордее, че няма нищо общо с политиката. Вместо това, започна да говори за почтеност, честност и характер.

„Политиката има огромна нужда от честност, почтеност, сърце и характер. Виждаме много професионални политици, които не донесоха нищо добро. Аз съм честен и почтен човек, инициативен съм, имам сърце и характер да движа нещата напред“, каза пред БТВ Николай Табаков. По думите му трябва да изберем или корумпирана власт, или благоденстващ народ, а корумпираната власт може да се смени само с честни и почтени хора. Табаков казва за себе си, че е граждански активист. Живее в Дупница и е бил общински съветник там, но за много кратко, защото се е наложило повторно преброяване на бюлетините.

Той смята, че е предимство, че няма особено голям опит в политиката, защото там всичко било схеми.

„Влизам заради обратното нещо - за да покажа, че човек може да влезе в политиката и без да участва в тези схеми“, каза Николай Табаков. Първото нещо, което би направил, ако стане народен представител, е да се занимава с гражданския контрол, защото според него той е нужен в политиката.            

Табаков се оказа лицето на гражданската квота на ДБ на тези избори. Участието му в предизборното студио едва ли е негово желание или хрумка на медията. Името му е подадено от ръководството на партията. Остава открит въпросът – защо Христо Иванов предпочита да лансира хора, които не са чели програмата на коалицията, вместо да изведе на преден план доказани експерти и авторитети като Мартин Димитров и Петър Славов?

Още с реденото на листите за бъдещия парламент ръководството на Демократична България показа, че се обвързват основно с партийни играчи, затваряйки вратите за граждани.                                                                                                                                                                                                                                  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още