Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Към Радан Кънев – посочете конкретни исторически свидетелства за „македонско малцинство“ в България

Мрежата

Към Радан Кънев – посочете конкретни исторически свидетелства за „македонско малцинство“ в България

Към Радан Кънев – посочете конкретни исторически свидетелства за македонско малцинство в България - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Ирини Зикидис

Здравейте, г-н Радан Кънев,

Обръщам се към Вас с молба да ми посочите конкретни исторически свидетелства за съществуването на „македонско малцинство“ в България. Всички, които съм чела аз, са категорични, че става дума за чисти българи.

Понеже сте лице на моята родина в Брюксел, не бих искала да имам никакви съмнения в международната Ви политическа експертиза и историческа компетентност. Уви, тези съмнения възникнаха след един Ваш особено шокиращ статус за Сирия, в който стана ясно, че нямате никаква, ама никаква идея какво се случва в тази държава, и цялата Ви представа за конфликта е сведена до „Асад - very very bad“. Позволявам си да Ви задам още веднъж въпросите, зададени на Вашата стена, на които така и не ми отговорихте:

1) Бихте ли ни запознали кои са движещите сили, осъществяващи сунитската съпротива?

2) Вярно ли е, че тази съпротива е репрезентирана САМО от ИСЛЯМИСТКИ организации като Мюсюлмански братя, Ал Кайда и т.н.?

3) Умишлено ли пропускате, че на практика радикалните сунити, от Идил до така наречените „умерени“ водят война на унищожение не само срещу шиитите, но и срещу всички други религиозни групи - християни, друзи, язиди и т.н.

4) Като говорите за „моралното чудовище, смразяващо кръвта“ наистина ли си вярвате, че службите както винаги са се объркали и са проспали възхода на Идил?

5) Моля, обяснете едностранчиво поставения акцент върху противопоставянето сунити-шиити в Сирия и Ирак.

Благодаря, ще чакам.

Когато преди 7 години започнах да твърдя, че партията на "градската ни десница" не само получава финансова подкрепа от лява западна партия и леви западни НПО-та, но всъщност изповядва изцяло леви либерални каузи, малцина разбираха за какво говоря. В крайна сметка, вече бях живяла доста време на Запад и познавах и кътните зъби на съвременната лява идеология.

Ако трябва да перифразирам известната поговорка - ако приличаш на либерал, говориш като либерал и се държиш като либерал, значи си либерал (ама не по Хайек, а по Маркузе). Няма как да опитваш да внесеш на българска територия каузи като изкуствен мултикултурализъм, изкуствено религиозно напрежение, изкуствен сблъсък между сексуални и етнически малцинства - определящи съвременната борба и профил на днешната западна левица, изцяло емигрирала от темата за класовата несправедливост - и да не си ляв.

Слава Богу, последните години все повече започна да се говори, че нашата градска десница е лява та дрънка. Самият проф. Дайнов наскоро изказа еретичната до онзи ден мисъл "Откъде накъде ДаБългария трябва да е дясна партия".

Мисля, че позицията на г-н Кънев за "македонското малцинство в България" е последният пирон в ковчега. Лидерът и довчерашна икона на нашата "градска десница", на практика затвърди най-голямото престъпление на българските комунисти, а именно - предадоха собствения си народ и то в собствената си страна. С насилие и репресии превърнаха собствените си сънародници в "македонци".

И мисля, че с това темата, че нашите либерали от "градската десница" са не само физически, но и морални наследници на дебелата червена номенклатура, наистина е приключена.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

кесо Червените лекета като Радан никога не са имали експертиза по какъвто и да е важен за България въпрос. Техните позиции са отзвук от позициите на техния кремълски началник и те изцяло се ръководят в "аргументацията" си единствено от тази максима.
09.10.2020 13:46 / Отговор
Рада плитката Той отговаря на -госпожа, затова не Ви е отговорил!
09.10.2020 18:02 / Отговор
Стоянов Благодаря госпожо Зикидис ! Явно не сте Българка но знаете история на България за разлика от политическото мекере Раданчо Кънев! Поздравявам ви и за ИСТИНАТА за Сирия! Отново ви Благодаря!
09.10.2020 19:28 / Отговор
Българин БЛАГОДАРЯ ГОСПОЖО ЗИКИДИС!
ГОРДЕЕМ СЕ СЪС ВАС ЧЕ ЗАЩИТАВАТЕ ИЗСТРАДАЛАТА НО РОДИНА! И ние знаем зъбките на червените боклуци от държавата сигурност!
От 100 км си личат! НАКЛЕВЕТИ ДРУГАРЧЕ ЗА ДА ПОЛУЧИШ ЧЕРВЕНА ПЕТОЛЪЧКА! Мръсници!
Комплексари!
10.10.2020 00:59
Госпожата Сами си постиламе чергата!Какво правят тези на площада?Защо са още там?Червените боклуци не ги премахнахме навреме и сега надигат глави! Евразия ни очаква с нетърпение!Когато е умрял Сталин един поет попитал как да го накажат за всичките 70 милиона избити от него руснаци?Хрушчов отговорил, че партията никога не греши!Честито братя и сестри българи, позволихме на комунистите да ни оризилят и в ЕС!БОГ ВИЖДА ВСИЧКО!Така са се успокоявали и невинните концлагеристи в Беляне и другите концлагери в България!истината е, че поставиха на колене един достоен народ, заради политическите си стремежи!ТЕЖКО НИ ,АКО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ!
10.10.2020 02:05 / Отговор
Георги Петров Статията е пълна глупост. Личи си почерка на ДС.
18.10.2020 10:06 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети