Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Искрен Веселинов предлага всички щекотливи въпроси да бъдат зададени на референдум

Мрежата

Искрен Веселинов предлага всички щекотливи въпроси да бъдат зададени на референдум

Снимка:

От Фейсбук профила на депутата от ВМРО Искрен Веселинов

Тази публикация е от зимата на 2013 г., когато ВМРО водехме протестите срещу енергийната мафия и за оставка на правителството Борисов 1.

Получихме оставката на Борисов, дойде Орешарски с БСП и ДПС зад гърба. После падна и Орешарски, за да дойде Борисов 2.

Днес в България отново има протести с искане за смяна на системата, с дълбоко неодобрение на управлението, макар то да е постигнало сериозен ръст на доходите и БВП. Явно промяната на лицата в политическия театър не е достатъчна (Царя, Б.Б. Дойдоха като цунамита за статуквото към оня момент).

Трябва нещо по-съществено, за да удовлетвори обществото и то да се почувства интегрирано със своето управление. Отново се поставя въпрос за нова Конституция и мисля, че в тази си част протестът трябва да бъде чут.

Нужно е да започне разговор сред политическите сили за смяна на правилата. А защо не и да попитаме на референдум хората искат ли нов основен закон, искат ли изпълнителната власт да се избира пряко (президентска република), трябва ли прокуратурата да е част от съдебната власт?

Изобщо да зададем всички щекотливи въпроси и съобразно резултата да тръгнем към сериозен ремонт на правилата, а, ако е нужно, и към избори за Велико народно събрание.  


Коментари (1)

Елемаг Ебати глупака изсипан! Да дадеш на плебеса и простолюдието да решават най-важните за държавата въпроси е малоумие граничещо с престъпно намерение! Само най-изпадналите левичари вярват в така наречената пряка демокрация!
14.07.2020 06:41 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още