Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ицо Хазарта към шефа на Столичния общински съвет: Радвам се за постигнатото, не ви е лесно

Мрежата

Ицо Хазарта към шефа на Столичния общински съвет: Радвам се за постигнатото, не ви е лесно

Ицо Хазарта към шефа на Столичния общински съвет: Радвам се за постигнатото, не ви е лесно - Tribune.bg
Снимка:

„Здравейте! Коментарът ми бе по повод това, че гражданите и тяхната критика са важни, защото без тях проектите вероятно биха се осъществявали още по-бавно. Изрично посочих, че не аз съм причината да бъде построен този паркинг. Ако целта беше да ви уязвя - просто бих ви поздравил, че само 18 години отне построяването на паркинг в Надежда. Не го направих, понеже знам, че не ви е лесно. Радвам се за постигнатото и се надявам, че съм го написал достатъчно ясно тук”. Това гласи коментар на кандидата за народен представител от „Продължаваме промяната” Ицо Хазарта под пост на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Коментарът му идва след думите на Георгиев, че паркингът в Надежда не строи, защото Ицо Хазарта пише писма до общината. Председателят на Столичния общински съвет прилага и линк от 4 юни, 2021 година, когато  съветниците от ГЕРБ и кмета на района Надежда - също от ГЕРБ, за първи път представят  на гражданите на Надежда проекта си за общински паркинг там.

Ето и целия пост на Георги Георгиев:

Днес е ден за прошка и затова прощавам публично на депутата Христо Петров (харесван от мен изпълнител Ицо Хазарта) за това че е казал, че едва ли не строим паркинг в Надежда, защото той пише писма до общината.

Ами не, не се случват така нещата в света на възрастните и в правовата държава, г-н депутат.

Прилагам линк от 4 юни, 2021 година, когато ние, съветниците от ГЕРБ и кмета на района Надежда - също от ГЕРБ, за първи път представихме на гражданите на Надежда проекта ни за общински паркинг там.

Тогава Ицо Хазарта не бил депутат, а изпълнител. Не я имало и партията му, впрочем.

Последваха още едно обсъждане, съобразихме се със забележките на живеещите край терена, после подготвихме проект за паркинга, след това осигурихме финансиране, работихме месеци наред за всички разрешителни и съгласувателни процедури с държавните органи, гласувахме в общинския съвет за проекта, защитавахме го пред финансиращи институции и гарантирахме и общински средства със "Софийски имоти", учредявахме обезпечения, както се се случват нещата, когато искаш и знаеш как.

Паркинги с писма от депутати не се строят. Трябват идеи, визия, но и да знаеш и да можеш да го направиш, да намериш пари във време на КОВИД и после ръст с 330% на разходите на градския транспорт на София. Припомням, че партията на Ицо Хазарта - Продължаваме Промяната НЕ ПОДКРЕПИ отпускането на финансиране от Народното събрание за градския транспорт въпреки три пъти по-високите сметки за газ и ел.енергия на автобусите и метрото. А с г-жа Фандъкова дни наред бяхме в парламента да им представяме разчетите и защо това се налага, писахме не едно и две писма с конкретни данни как се отразява енергийната криза на транспорта.

Тогава ни трябваха депутатите - всички (не само нашите от ГЕРБ, които изнесоха битката и успяха), защото градския транспорт на София не е на ГЕРБ, а на гражданите - на всички, без значение дали и коя партия харесват.

Прощавам на депутата Христо Петров и за това, че НЕ гласува за помощта за градския транспорт на всички български общини. Но дали софиянци ще му простят, ще решат те. На 2 април.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати