Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ивайло Иванов към Терзиев: Напуснах Столичен инспекторат преди протестите и преди снеговалежа. Информирайте се!

Мрежата

Ивайло Иванов към Терзиев: Напуснах Столичен инспекторат преди протестите и преди снеговалежа. Информирайте се!

Ивайло Иванов към Терзиев: Напуснах Столичен инспекторат преди протестите и преди снеговалежа. Информирайте се! - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на бившия директор на Столичен Инспекторат Ивайло Иванов

С изненада научих, че днес, по време на изслушване в парламента, кметът на София Васил Терзиев ми е вменил определени отговорности, свързани с неадекватните действия на ръководената от него Столична община по време на протест срещу управлението на Българския футболен съюз, провел се в следобедните и вечерни часове на 16 ноември 2023 г. Вменените ми отговорности и задължения, според твърденията на уважавания г-н Терзиев, са във връзка с "почивен ден", взет от мен като директор на Столичния инспекторат на 16 ноември 2023 г., т.е. в деня на протеста.
Без да се съмнявам в компетентността и високите управленски качества на г-н Терзиев, го информирам, че Столичният инспекторат няма задължения и компетентност по отношение на охраната на масови мероприятия, разрешени от кмета. Те попадат в сферата на професионалната и законова компетентност на СДВР.
Що се отнася до "почивния ден", информирам г-н Терзиев, че към 16 ноември 2023 г. просто не съм бил негов служител и директор на Столичния инспекторат. Заповедта, подписана от същия г-н Терзиев и след която напуснах Столичния инспекторат, е от 15 ноември 2023 г. като влиза в сила от 16 ноември 2023 г. Т.е. към 16 ноември 2023 г. аз съм нямал каквито и да е задължения и отговорности към дейността и ръководството на Столичния инспекторат. Противното би било грубо нарушение на трудовите закони на Република България и съвсем не вярвам, че кметът Терзиев не знае това.
Накрая, ще информирам г-н кмета, че при последвалите обилни снеговалежи, довели до множество паднали счупени клони, останали непочистени с месеци, както и по време на сериозните обледявания на тротоари, подлези и т.н., отново не съм заемал ръководната длъжност в Столичния инспекторат.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати