Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ивайло Мирчев: Президентът Радев изкопа своеобразно институционално дъно

Мрежата

Ивайло Мирчев: Президентът Радев изкопа своеобразно институционално дъно

Ивайло Мирчев: Президентът Радев изкопа своеобразно институционално дъно - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Радев изкопа своеобразно институционално дъно днес, точно три пъти. Това написа във Фейсбук Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

„Първото дъно беше достигнато с твърдението, че партиите, подкрепящи правителството, са предали избирателите си и са обезсмислили изборите. Разбирам, че според Радев единствената национално отговорна позиция сигурно е да оставим служебните му правителства да управляват завинаги. Но хората не са гласували за това. България е парламентарна република.

Второто дъно беше опитът на Радев да засрами депутатите, подкрепящи правителството, намеквайки, че са пионки и „обикновени гласуващи”.

Няма „обикновени гласуващи”, г-н президент, всеки от нас е в парламента по волята на избирателите и обиждайки нас, обиждате тях.  Третото дъно беше напускането на парламентарната зала от президента, под звуците на химна и докато новоизбраният кабинет полагаше клетва. Това поведение срива авторитета на президентската институция и е недостойно за един български офицер. Недостойно и нелепо, особено ако четем реалността с разбиране. Тук и сега съединението прави силата, г-н Радев, не разделението.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати