Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ивайло Мирчев: Трогателна е увереността, с която ни обявяват за всемогъщи властелини на дигиталния свят

Мрежата

Ивайло Мирчев: Трогателна е увереността, с която ни обявяват за всемогъщи властелини на дигиталния свят

Ивайло Мирчев: Трогателна е увереността, с която ни обявяват за всемогъщи властелини на дигиталния свят - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Ивайло Мирчев, депутат от ДБ

 Гледах на кино премиерата на филма за Ботев заедно със сина ми, още когато излезе на 3-ти март. Не смятам да се изявявам като кинокритик, затова ще ви спестя мнението си за произведението на Максим Генчев. За друго ми е мисълта тук.

Трогателна е увереността, с която различни хора периодично ни обявяват за всемогъщи властелини на дигиталния свят. След “Да, България! е терористична групировка”, “Христо Иванов свали търговския регистър” и “Божанов “пипа” кодовете и манипулира изборите”, имаме нов конспиративен шедьовър.

Явно даваме вид да сме овладели всичко друго в държавата, та сега се оказва, че управляваме и кинокритиката във фейсбук посредством “50-60 хейтъри, които имат по 10 фалшиви профила”. Естествено, предполага се, че тия хора се намират до един в офиса на “Да, България!”, откъдето дисциплинирано и високоплатено плюят по българщината… 

Удивително е какви легенди може да породи творческото въображение. А знаете ли кое е най-смешното в тази представа? Демократичната общност не би могла да създаде свои тролски фабрики, дори и да искаше. Нашите хора са свободолюбиви индивидуалисти до степен да е практически невъзможно който и да било да им диктува какво да говорят или пишат.  

Та, ако някой не харесва дадено произведение и го оповестява във фейсбук, опасявам се, че този път ще трябва да се търси виновникът другаде. Не бяхме ние. Твърде заети сме да “пипаме” кода на държавността.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати