Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Ивет Добромирова за ареста на Борисов: След спада в рейтинга на правителството се наложи да върнем на бял кон „Кипил – борецът срещу мафията“

Мрежата

Ивет Добромирова за ареста на Борисов: След спада в рейтинга на правителството се наложи да върнем на бял кон „Кипил – борецът срещу мафията“

Ивет Добромирова за ареста на Борисов: След спада в рейтинга на правителството се наложи да върнем на бял кон Кипил – борецът срещу мафията - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Ивет Добромирова

Как не се прави. Как не се управлява криза на нито едно ниво. Според критично малка маса от хора, обаче.

Това е стратегията на Продължаваме промяната от самото начало.

Те се носят по обществените настроения на болшинството и печелят от това.

Болшинството смята, че законите са врата в полето и фактът, че Кирил Петков е сгазил Основния закон и е попълнил декларация с невярно съдържание го направи премиер.

Те друга кампания нямаха: те повтаряха ”Радев е велик. И Кирил е невинен. И те са единствените борци срещу мафията в България.”

Това се доказа и с акцията с арестуването на Борисов. Излязоха социологическите изследвания преди изтичането на 100-те дни на кабинета, където се видя, че рейтингът на правителството спада, а ГЕРБ и ПП са изравнени и спешно се наложи да върнем на въоръжение и бял кон ”Кирил - борецът срещу мафията.”

Този сбор от фактори и основната им стратегия да се носят на вълната на обществената любов и настроения, ги кара да заемат тази позиция относно Украйна. БСП и Радев, и другите троянски коне в коалицията не са им виновни. Те са една от причините. Но са реално отлично оправдание. Истината е, че ПП нямат нито желание, нито воля да застанат на позиции, които са стратегически правилни, но носят риск от народно неодобрение.

А истинското лидерство се състои точно в това - да взимаш непопулярни национално отговорни решения. Да поведеш народа си по труден, но верен път. А не да го следваш объркано, за да запазиш политическия си постец.

И накрая, но не на последно място - нищо друго не може да се очаква от този невъзможен политически конструкт “Всяка коза за свой крак”. В нея всеки гледа да се измъкне от водата сух. А се чува, че много хора подреждат много неща по брутален начин и няма кой да им противостои. Нито в коалицията, нито извън нея. И последиците от този хаос ще са големи. И във вътрешно-политически, и във външно-политически план.

Но за всичко това бяхте предупредени. От Лозан Панов. Когото същото това болшинство предпочете да хейти, защото им каза истината. И защото е еталон за борбата за законност. А българинът най не обича да се спазват законите.

От ФБ-страницата на Продължаваме промянатаОт ФБ-страницата на Продължаваме промяната

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети