Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Иво Сиромахов: Децата ви са тъпи не заради училището. А заради родителите си

Мрежата

Иво Сиромахов: Децата ви са тъпи не заради училището. А заради родителите си

Иво Сиромахов: Децата ви са тъпи не заради училището. А заради родителите си - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Иво Сиромахов

ИЗГОНЕТЕ РОДИТЕЛИТЕ ОТ УЧИЛИЩЕТО!

Главният виновник за проваленото българско образование са родителите на учениците.

Напоследък те придобиха самочувствие, че могат да се месят в просветните дела, да държат сметка на учителите, да дават акъл какво да се учи и какво да не се учи.

Този кураж им дойде от фейсбук, където българите са най-умни и всезнаещи. Те там всеки ден оправят войната, паметниците и бекхенда на Григор Димитров, та с едно образование ли няма да се справят…

А когато прости хора решат, че нещата трябва да стават според техните разбирания, става страшно.

Започна тормозът върху учители, недопустимите претенции „Защо си писала двойка на детенце, ма? То си знае сичко“… Продължи с оспорване на учебната програма „За кво да го учи тва, то няма да му трябва“ (щом майка му не го е научила и пак знае откъде да си включи телефона, всичко останало са излишни знания) и стига до „Детето ми не е невъзпитано, това не е простащина, а хиперактивност“ (чела е някъде този термин из беге мама групите и не знае кво е, ама ѝ звучи като добро оправдание).

Оттам насетне всичко се срина много бързо. Влязат ли прости хора в училището и почнат ли те да казват какво да се учи и какво не, провалът е сигурен.

Същото би станало, ако по време на операция в болницата, в залата влязат десетина будни фейсбук граждани и започнат да дават акъл на хирурга как да оперира.

Стигна се дотам, че за да угоди на тия нахални тъпаци, министерството ги включи в някакъв обществен съвет, който определя съдържанието на учебниците.

Това е безумие.

Образованието е сложна система, непонятна за кухите глави на тия родители.

Те не разбират каква е ролята на училището. Те не пращат децата си там, за да се образоват, а за да не им се мотат вкъщи. Те смятат, че училището трябва да ГЛЕДА децата им.

И че учителите са им слуги, които трябва да изпълняват всички прищевки на тия прости хора.

А идиотските им капризи не спират да ехтят по социалните мрежи – махнете матурите, опростете учебниците, това защо се учи, онова защо се учи… Защо им давате домашни, детенце не може да си почине… То, щото се е преуморило, видиш ли. Накарали са го да прочете страница и половина и вече има бърнаут, горкото. Психиката му е съсипана за цял живот.

Просто майка му предпочита вместо „детенце“ да пише домашни, да си цъка нещо на телефона там и да не я занимава, докато тя си цъка на телефона.

Ако искате да имаме по-добро образование, изгонете родителите от училището. Мястото им не е там. Училището е място за просветени хора.

И спрете да мрънкате.

Децата ви са тъпи не заради училището.

А заради родителите си.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Иво Сиромахов
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати