Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Как Тони Парфюма се оказа наемател на къща, свързана с Мила Георгиева от „Килърите“

Мрежата

Как Тони Парфюма се оказа наемател на къща, свързана с Мила Георгиева от „Килърите“

Как Тони Парфюма се оказа наемател на къща, свързана с Мила Георгиева от Килърите - Tribune.bg

Има ли прокуратурата още скандални доказателства, които не са обявени до момента?

Източник: Блиц

Дадената в четвъртък от ръководството на прокуратурата пресконференция несъмнено разбуни духовете. Десетки статии, коментари и позиции заливат информационните сайтове вече четвърти ден. И докато за момента всичко се фокусира около заговора на известни имена от ъндърграунда - олигарси, политици и дори журналисти, срещу главния прокурор и висши полицаи, то допълнителен анализ на изнесеното повдига все повече въпроси.

Междувременно, в интервю от събота за БГНЕС главният прокурор Иван Гешев посочи, че изглежда това е само началото и тепърва може да сме свидетели на нови разкрития.

Интересен детайл е например къде прокуратурата е открила част от веществените доказателства, които представи в четвъртък. Те са иззети от къща, която е обитавал един от двамата обвиняеми по делото – Тони Иванов, известен още като Тони Парфюма. В редица публикации от средата на 2022 г. името му се свързва със съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Към момента Иванов се оказва, че е напуснал страната, а от прокуратурата обявиха, че скоро няма да може да пребивава в страна от Европейския съюз, тъй като срещу него ще бъде издадена Европейска заповед за арест. Може да се окаже, че Тони Иванов скоро може да потърси убежище там, където се укрива и основният участник в разпространените записи – Красимир Каменов – Къро – в Дубай или Южна Африка.

Тони Парфюма е обитавал под наем къща в столичния квартал „Бояна“, чиято собственост изобщо не е случайна. Къщата е на майката на добре известната Мила Георгиева, добила популярност при разкриването на една от групите за поръчкови убийства „Килърите“. Георгиева е обект на разследване в Румъния, заедно с Иван Танев – Универсалния.

Дълги години двамата се разследват за отклоняване на средства от социално слаби като се смята, че част от парите – 26 млн. евро, са изпрани чрез покупка на имоти и у нас. Самата Мила Георгиева бе обект на разследване и от българската прокуратура преди около седем години. Първоначално задържането й се свързва с група за убийства, но по-късно обвиненията срещу нея са оттеглени и остават само тези за участие в група за разпространение на наркотици. Причината – голяма част от свидетелите се отказват от първоначалните си показания.

Как и защо варненецът Тони Иванов наема именно къщата на майката на небеизвестната Мила Георгиева, не е ясно. Една от причините може да е свързана с общо познанство и на двамата с Красимир Каменов.

Оказва се, обаче, че, докато живее под наем в „Бояна“, Тони Парфюма проявява интерес към имот в подножието на Витоша. Източници разкриват, че Тони Иванов се е опитвал да придобие имот от самотно живеещ възрастен мъж в престижен квартал над Околовръстното шосе, като дори се е представял за близък до бившите управляващи. Не е изключено, именно в тази връзка Иванов да се окаже обект на още едно разследване.

Дали прокуратурата е обявила всички доказателства, събрани по разследването срещу Тони Иванов и съучастника му – Дилиян Георгиев, който вече десет дни е в ареста. Този въпрос придоби изключителна актуалност от събота, когато в интервю обвинител №1 Иван Гешев заяви, че „филмът може да стане сериал“. Думите на главния прокурор бяха по повод казаното от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който в петък побърза да се разграничи от разкритията на прокуратурата като обяви, че „Гешев не може да е жертва“ и няма да участва в „този филм“.

„Ако използвам неговата стилистика, наистина може да стане сериал, най-малкото защото колегите представиха една малка част от запис с дължина час и половина, която според тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има доста по-интересни части“, заяви Гешев в интервю в събота.

В четвъртък на пресконференцията на прокуратурата, на която бе оповестен  заговор срещу висши магистрати и служители на МВР между престъпници, бизнесмени, политици и журналисти, обаче, стана ясно, че голяма част от материалите по разследването са засекретени. Това би могло да означава, че тепърва държавното обвинение готви изненади, особено, ако и във въпросните материали се окажат имената на политици или на лица от властта.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети прокуратура
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети