Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Какво ли отношение ще вземат борците за законност от ДБ за репресията, потвърдена от съда над Борисов

Мрежата

Какво ли отношение ще вземат борците за законност от ДБ за репресията, потвърдена от съда над Борисов

Какво ли отношение ще вземат борците за законност от ДБ за репресията, потвърдена от съда над Борисов - Tribune.bg

ОТ Фейсбук профила на Любомир Талев

 

Очаквано Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на Бойко Борисов. Очаквано, защото по думите на съда не са били събрани никакви сериозни доказателства за извършено престъпление. Нещо, което беше признато и от вътрешния министър Бойко Рашков, който заяви, че най-нормалното нещо било първо да арестуват човек и да му повдигнат обвинение, а едва след това да се събират доказателства срещу него - шокиращо твърдение от страна на университетски преподавател по право и български министър.

Във всяка държава, претендираща да е правова, обявяването на ареста на лидера на опозицията за незаконен, би трябвало да има за незабавен резултат оставката на отговорните за незаконните действия. В случая това са споменатият министър Рашков и Премиерът Кирил Петков, в чийто кабинет са привиквани служители на МВР и са им давани указания за извършване на ареста. Дали тези оставки ще бъдат подадени е важен тест за това доколко България все още е правова държава.

П.П. По същото време продължава да тече обсъждането на закриването на специализираното правосъдие в пленарна зала на Народното събрание, като депутат от управляващата "Демократична България" го мотивира с това, че специализираното правосъдие представлявало "съдебна репресия". Интересно е дали и какво отношение ще вземат тези принципни борци за законност и правова държава за прогласената от българския съд милиционерска репресия над лидера на най-голямата опозиционна партия в България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Любомир Талев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати