Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Какво работи Христо Иванов?

Мрежата

Какво работи Христо Иванов?

Снимка:

Единствената информация по темата какво работи Христо Иванов идва от самият него. Миналата година лидерът на протестърите обяви, че се изхранва чрез членски внос.

През август 2019 година лидерът на партия "Да, България” с мераци за премиер Христо Иванов призна, че получава заплатата си от членски внос. Макар да е адвокат по професия, той не практикува, а официално се издържа чрез привърженици на партията. Въпреки че законово няма пречка партиен лидер да има доходи от формацията, която ръководи, то остава въпросът морално ли е партийните средства да се разходват за лични цели?

Справка на Канал 3 в сайта на ръководената от Христо Иванов партия показва, че всеки член плаща между 2,5 или 10 лв месечно. На годишна база излиза, че само от 1 човек партията получава приходи в широк диапазон от 24 до 120 лв. Само за миналата година партията на Иванов е събрала 38 хиляди лева от членски внос, сочи годишният отчет представен пред сметната палата. По перо – "Дарения” приходите възлизат на 115 хиляди лева.

Любопитни са сумите за разходите на формацията. Прави впечатление, че 158 хиляди лева са отишли за административни дейности. Близо 70 хиляди от тях са за заплати. В това число и на партийния лидер – Христо Иванов. Колкото точно е неговата не е ясно, тъй като след промените в закона лидерите на партии извън Парламента не са длъжни да декларират доходите си.

Изрично в устава на партията е записано, че "Да, България" ще се ръководи от принципа за "Почтено служене на обществения интерес”. Тогава възниква логичният въпрос: почтено и морално ли е Христо Иванов да се изхранва от партийната каса? Още повече, че според справка в Сметната палата миналата година Иванов се е сдобил и с ново жилище, закупено на цена четири пъти по-ниска от пазарната. Имотът в столичния квартал Бъкстон е с площ 70 квадрата и за него са платени малко над 21 хиляди лева. Или по 150 евро на квадратен метър застроена площ.

Жилището е закупено от съпругата на Иванов – Йорданка. В периода на осъществената сделка квадратен метър в този район на столицата се е продавал на цени между 500 и 650 евро, показва проверка в сайтове за имоти.

Биографията на Иванов показва, че в продължение на цяло десетилетие той се прехранва като стипендиант, а по-късно и като бенефициент на чуждестранни фондации. Бившият правосъден министър дори е с отнети адвокатски права, защото е сред малцината представители на тази професия, които не са платили задължителната си адвокатска такса.  


Коментари (25)

кесо Бай ви Ристю работи като постоянен кандидат за висок пост. В свободното от "тежката работа" време обича да си хортува на плажа в Росенец с другия такъв "натоварен работник" като него Бай ви Ахмед, който щедро черпи "гостите" със сладолед, благи приказки и други такива убавини.
05.12.2020 12:08 / Отговор
ГЕРБКП Какво работи комунистическата мутра Борисов? Кара джип, говори лъжи и простотии с гръб към зрителя. Както и за всички негови престъпления и корупция на шайката му обвинява винаги другите, отговорност не носи за нищо. В историята ще остане като бламиращия реформите и развитието на страната. Това е.
05.12.2020 16:43
До ГЕРБКП или ДБКП И кой критикува Борисов?Цялата извън-парламентарна политическа ОФ организация,някой ли е или почти всички?Не остана някой,който да не е малтретиран или да му е отнет бизнеса в тази клета държава на мафията.Това последното изречение сигурно ще ти докара и ерекция!
05.12.2020 18:35
ДСБКП До горния коментатор..гербкп това е вечния костовски трол, вече тук тъй като в сайта Faktor вече не може да се коментира!Сега е заседнал тук да храчи по единствения министър председател и, най-успешния за всички години до 2010г!
05.12.2020 21:47
k Ристе работи гъзосмук на червенобузльо! И много му се отдава!
06.12.2020 14:49
работи правосъдие за никого, хибридни мероприятия и търговия с бъдещо политическо влияние. Добра работа.
05.12.2020 13:48 / Отговор
ГЕРБКП Когато някой си позволи да критикува бащицата Борисов и шайката му и да разкрива корупционните им схеми, пропагандата на Пеевски/Борисов веднага изсипва тонове с инфантилни и жълти компромати , комунистически методи, но все пак и ГЕРБ са си комунистическа партия.
05.12.2020 17:02
ДСБКП Шайката на костов си приватизира цяла България с ученичката си нинова и, с помощници от ДПС като йордан цонев и, седесето му беше пълно само дс ченгета!Отдавна го е яд др.костов, че за неговите хора и, да България власт няма да има никога вече!Плачи си др.костов, това ти краят!Дори неговите най-доверени хора супер се доизложиха и, в Брюксел като ""протестираха"" (в кавички)!Авторитета който си създаде Борисов в ЕС никой не може да го стигне, защото работи само и, Еди ствено за България и, българския народ!Плачи др.костов!!!!!!
05.12.2020 21:42
До ГЕРБКП кой какъв е се вижда от това, че едни и същи смотани тролове с едни и същи думи (шайка, мафия, корупция, джип, чекмедже, тиква) защитават и Радев и Корнелия, и смрадливото трио и Христо Иванов, и Мангъров и Трифонов и .... тоя списък е безкраен. . За Христо Иванов сигурно и руските му шефове вече се чудят "къде сгрешихме". Казват, че пътят към ада е постлан с добри намерения. При него е точно обратното - с най-лоши намерения постига обратен резултат. Прави толкова сложна съдебна реформа да опази съдиите, в следствие на която избраха омразния му главен прокурор Гешев. Видеата „Маджо ми се обади” и „Доган ефенди раздели баницата и с нас” сами си ги заснеха и разпространиха. Никой не ги е следил да ги компрометира. Това е все едно да възложиш организирането на всенародно въстание на мистър Бийн.
05.12.2020 22:43
Scaramucho Он не работи он си зима.политическа струва на повикване
05.12.2020 14:08 / Отговор
бойкикев-маджото има една работа,да усвоява пари,пари но винаги чуждите нещо което е характерно за всички гнусни комундета
05.12.2020 14:12 / Отговор
Татулова Болшевик да работи!!??
05.12.2020 14:36 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още