Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Калин Вельов: Пак сме в някакви крайности в нашата мила родина

Мрежата

Калин Вельов: Пак сме в някакви крайности в нашата мила родина

Снимка:

От профила на Калин Вельов - музикант и народен представител         

Пак сме в някакви крайности в нашата мила родина

Влизам в учреждение, пълна дисциплина - дезинфектанти навсякъде, дистанция, всички с маски, че отгоре и шлем. Вечерта влизам в заведение - друг свят..никакви маски, никаква дистанция, все едно е 2019 година.

На другата сутрин зареждам гориво на бензиностанция на 100 км от София, (близо до Благоевград) - пълно с хора и освен мен никой не е с маска, дори и обслужващият персонал!?!

Вечерта отново тежка статистика по всички новини. Вече не знам дали има някой между нас, на когото познати или роднини да не са болни или починали от Ковид.

И въпреки това сме разделени - едни отричат съществуването на вируса, други са в крайна фаза на паника. Едни искат пълно затваряне, други са абсолютно против всякакви мерки.

Аз мисля, че е добре да се постараем до последно да балансираме и запазим възможността да се движим и работим. За повечето професии и граждани не е добре да бъдем напълно ограничени и затворени. Но също не е добре за здравето на много други хора, някаква част от обществото да си живее, все едно че този вирус не съществува и неосъзнато или не да го разпространява. А когато се случи усложнение или не дай боже нещастие, обвинавяме всички други и най-вече държавата, но не и самите нас и тези около нас. Да, този вирус доказано вече съсипва и дори убива бързо и безпощадно някои хора, а други подминава небрежно и ги използва за транспорт. Но ние всички живеем заедно, в едно общество. И пак заедно понасяме последствията от ограниченията, от хода на икономиката или от смъртността. И е необходимо да сме отговорни спрямо всички други около нас, а не егоисти! Защото в момента изглежда, че за да мислим за другите, трябва да пострадаме самите ние или наши близки, за да проумеем ситуацията и да се променим. А това е ужасен, мъчителен и бавен начин да се променяме.                       

                                                                                      


Коментари (2)

z Добре сте го казал, г-н Вельов, но ще Ви разберат хората с разум а те си носят маските. Онези без маските няма да задвижат мисловен процес докато не им закачат респираторите. Този мисловен процес ще бъде именно в посоката, за която казвате - кой да е виновният - правителството, здравната система, персонално лекарите или всички вкупом. Безсмъртният простак (идва от "прост" ;)) не е в състояние да носи отговорност дори за собствените си глупости. Обществото, което го дундурка плаща сметката. Моето мнение е, че не става "со кротце, со благо", но има избори през март и хората с власт нямат куража да прилагат законите и да наказват за нарушенията. Както далновидно каза ген. Мутафчийски - мрем яко, а причината не е само вируса, а неизлечимата простотия и арогантност на не малка част от населението. За тях вирус няма и земята е плоска.
23.11.2020 14:21 / Отговор
Точно така, прекрасни артист!е! Нямаме търпение това да отмине и отново да Ви гледаме в театъра! Бъдете здрав!
23.11.2020 14:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още