Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров - бакалавър с три магистратури

Мрежата

Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров - бакалавър с три магистратури

Снимка:

Областният управител е отличник на випуска по спортна педагогика в ПУ "Паисий Хилендарски"

Текст на Валентина Йеремиева, „Марица“

Губернаторът Здравко Димитров е от най-ученолюбивите местни управници, показа проверката на „Марица”. Зико е завършил четири висши. Дипломите в университетите е защитавал задочно - за бакалавър по спортна педагогика, магистър по психология и публична администрация в ПУ "Паисий Хилендарски", а също така магистратура по финансов мениджмънт в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

„Работих и учех. Нямаше друг начин, защото през всичките години трябваше да издържам семейството”, обяснява бившият кмет на район „Западен”, народен представител, а сега - областен управител и кандидат за кмет на Пловдив.

Споделя, че му е било интересно да учи, а и е убеден, че без диплома в днешно време си заникъде. Навсякъде се търсят образовани хора.

Още като малък се е запалил по спорта. До четвърти клас, като ученик в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, започнал да тренира лека атлетика, а след това е издържал изпити във „Васил Левски“ с баскетбол. "Завърших с Много добър. Не бях отличник, нито слаб, но любознателен, особено ми допадаха ботаника, зоология, история, български и литература. Там се чувствах по-сигурен, отколкото по математика и физика", разказва областният управител.

Признава, че в Спортното най-вече са наблягали на тренировките по баскетбол и че именно спортът го е научил на ред, дисциплина, отговорност и работа в екип. "Спортът е като казармата - там не може да има фалш", твърди Здравко Димитров.

Тренирали по три-четири часа на ден баскетбол, тенис, лека атлетика, ски, волейбол, тежести. Започвахме в ранни зори. "От Спортното училище, което беше изключително реномирано учебно заведение, излизаха готови треньори и изявени спортисти“, гордее се Зико, който е републикански шампион и носител на купи на България.

След средното го приели от раз в ПУ "Паисий Хилендарски", специалност спортна педагогика. Въпреки че през цялото време работел, завършил като отличник на випуска. С благодарност споменава и до днес преподавателите, начело с проф. Веселин Маргаритов, а също така и състудентите, с които често се чуват.

В същия университет записал социална психология, а след това, вече когато беше кмет на район "Западен" - и публична администрация. "Тогава тъкмо бяха разкрили тази специалност и аз реших, че ще ми бъде от полза. Преподаваха ни много добри, ерудирани специалисти не само от Пловдив, но и от София", връща лентата назад областният управител.

И препоръчва на младите: "Да учат, да се образоват и да се усъвършенстват, защото в живота знанията са необходими".  

 

 


Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ И ТОО ГЕйРБАВ ДРоГАР ФИЗКУЛТУРНИК ☭ , КАТО МИЛИЦИОНЕРА ФИЗКУЛТУРНИК ЦвЦв ☭ ... ОБАЧЕ БИЛ ЛЮБОЗНАТЕЛЕН... МУ-ХА-ХА
30.08.2019 21:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема