Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кандидатът за кмет на Русе от БСП е внук на комунистически палач

Мрежата

Кандидатът за кмет на Русе от БСП е внук на комунистически палач

Снимка:

Неграмотният обущар Пенчо Милков е дясна ръка на масовия убиец Мирчо Спасов

Източник: Breaking.bg

Кандидатът за кмет на БСП в Русе Пенчо Милков се оказа внук на комунистическия палач със същото име. В страшните дни след 9 септември 1944 година Пенчо Милков-Старши, неграмотен обущар от габровско село, е дясна ръка на масовия комунистически убиец Мирчо Спасов, на чиято съвест лежат хиляди човешки животи.

„Това е мерзост, която само антибългарската соцпартия и Корнела могат да сътворят – кандидатът на БСП за кмет на Русе е внук на масовия килър Пенчо Милков (особено близък на друг масов килър Мирчо Спасов), по чието разпореждане са изпращани в лагерите и убивани десетки прогресивни русенци, включително внучката на Баба Тонка- Тонка Просеничкова и съпругът ѝ Нико Просеничков. Позор!“ Това написа в социалните мрежи бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Той публикува и информация от сайта tornadobg.bg по темата:

Чета в една книга на русенката Лиляна Просеничкова-Балканска, правнучка на Баба Тонка и съпруга на гениалния български художник Ненко Балкански следния текст: “На 2 срещу 3 ноември 1944 г. внучката на Баба Тонка – Тонка Просеничкова и съпругът й Нико Просеничков, директор на Мъжката гимназия „Княз Борис Първи” в Русе, са застреляни, според най-широко разпространената версия, заедно с още десетки русенски граждани на полянката в местността Балюв дол между селата Щръклево и Нисово. Досега не са намерени официални документи, участници или очевидци, които да потвърдят, че са ги разпознали там. Местни овчари, след махането на милиционерската охрана, са посетили лобното място на нощната стрелба и са видели кървавите следи по земята и следите от куршуми по дърветата.

Дни по-късно подивели кучета разровили пръстта на масовия гроб и оставили след себе си разпилени части от човешки тела и кървави дрехи. Единствената цяла вещ, която овчарите намерили и прибрали, била мъжка кадифена жилетка, закачена на клон преди разстрела…” Братя русенци, известно ли ви е кой бил областен началник на Народната милиция в Русе тогава, този, който арестувал и разстрелвал?

Да ви кажа: Мирчо Спасов, оня същият, убиецът, знаете го. Ето какво пише в Укипедията за него (с копи-пейст): “Непосредствено след Деветосептемврийския преврат от 1944 г. Мирчо Спасов застава начело на група „за арестуване и обезвреждане на лица от предишната власт“ в софийската милиция, като негов пряк ръководител е бъдещият диктатор Тодор Живков.

По-късно Живков твърди, че не познава друг човек, който да е избил толкова хора през този период, колкото Спасов. Дейността му надхвърля обичайното за тези седмици на масов терор и предизвиква опасения в партийното ръководство, като Живков трябва да се застъпва за него през партийния лидер Трайчо Костов, за да се избегне наказание.[4] От ноември 1944 до май 1946 г. Спасов е назначен за областен началник на МВР-Русе, където също бързо става известен с убийства, изнудвания на заможни граждани и създаването на незаконен концентрационен лагер…”

Така. А знаете ли кой е бил дясната ръка на Мирчо Спасов в Русе при арестите, изтезанията и убийствата на видни русенци, кой е бил заместник-областен началник на Народната милиция в Русе веднага след 09.09.1944 г., кой е шеф на Моторизираната рота, с камионите, в които комунистите са извозвали арестуваните русенци за разстрел? Кой е командвал арестите и разстрелите? Знаете ли? Не знаете.

Вижте тогава какво пише в една малка биография, тя е в една дебела книга с идиотското комунистическо заглавие “Трудовата слава на България”, има я в Библиотеката, всеки може да я разлисти, стр. 423, за един неграмотен обущарски чирак от Габровско, дошъл в Русе (виж фотоса): “ПЕНЧО МИЛКОВ, от с. Поповци, Габровско, … обущарски чирак, … член на РМС, … съден три пъти, … След 9. IX. 1944 г. е зам.-областен началник на МВР-Русе. В периода 1945-1952 г. последователно е секретар на РК, ОбК и ОК на БКП в Русе…”

Да не би някой да си мисли, че извергът Мирчо Спасов, а и обущарят Пенчо, въобще не са организирали, командвали и участвали в арестите на 1300 русенци в края на 1944 г. и през 1945 г., че не са знаели, че не са и подозирали за ужасните кървави изтъпления срещу елита на града ни, стотици избити? Има ли такива хора някъде в Русе? Аз, роденият в Русе русенец, не искам хора от фамилиите на тези двамата – Мирчо Спасов и Пенчо Милков – да управляват скъпия ми роден град, да ходят из училищата, да дрънкат врели-некипели из медиите, да се “грижат” за мен и близките ми, да ме учат на морал, и да ми казват кое е добро и кое е зло! Не искам! И няма да гласувам за тях. За вас, братя, не знам. Вие си знаете.  

 


Коментари (5)

СПРАВЕДЛИВОВА ВНУКЪТ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАЛАЧ ОТ БАНКЯ Е ПРЕМИЕР 10 ГОДИНИ.
НЕЩО ПРОТИВ ДА ИМАТЕ?
20.10.2019 21:21 / Отговор
Търговец в храма на журналиста До тук ли спряхте да коментирате халюцинациите на Антон Тодоров ??? Съвременен млад човек с 3 деца, български депутат, да го плюете заради това че е внук на дядо си ?? Никой не избира родината и родителите си
21.10.2019 07:43 / Отговор
Истината Момчето носи гена на дЕдото! Доказателство за това е ФАКТЪТ, че е комунЕ! Не е паднал по - далеч от необразования бущар
21.10.2019 22:09 / Отговор
К100 Като не си отгледахме българския Пин-чет, сега разни мазни червени дебили ще ни обещават розово бъдеще. А крумчо зарков помните ли бе мръшляци какво изсра в едно телевизионно студио?
29.10.2019 00:11 / Отговор
Венета Петрова А спомняте ли си през 1998 Год.как Анна Заркова беше залята с киселина на автобусна спирка.Това беше времето на на СДС/ТЕ НАЛИ НЕ СА КОМУНИСТИ / защо при тяхното управление са се случвали такива неща?А случайно да си спомняте 2001/2005 год. всяка сутрн осъмвахме с по едно убийство, които и до днес не са разкрити. Нали и тогава ни управляваха демократи а не комунисти.
13.11.2019 23:09 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още