Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кандидатите на „Демократична България“ за кмет на София и Пловдив са от ДСБ – направо да се влеят в тях

Мрежата

Кандидатите на „Демократична България“ за кмет на София и Пловдив са от ДСБ – направо да се влеят в тях

Снимка:

Коментарът е от Фейсбук профила на юриста и преподавател по Право на ЕС в СУ „Св. Климент Охридски“ Христо Христев

Кандидатът на „Демократична България“ за кмет на София според „Медиапул“ е предложение, изхождащо от ДСБ. Кандидат на „Демократична България“ за кмет на Пловдив е председателят на ДСБ в Пловдив. И в София, и в Пловдив, на последните парламентарни избори Да, България, заедно със Зелените и ДЕОС получи повече гласове от ДСБ/Нова Репулбика. Е, пита се в задачата: къде отиде всичко, което беше заявено като причина и смисъл за създаването на Да, България като нова и различна политическа формация, "отвъд лявото и дясното"? Като формация, която цели да разчупи и промени политическото статукво, съществувало преди това? Която цели да прелее гражданската енергия, която не е ангажирана с класическите етикети/форми на лявото и дясното, в нова форма на политическо действие? Казвам това с целия ми респект към всички смислени и стойностни хора, които познавам в ДСБ. Такива има много. И ДСБ, вероятно е единствената партия от повече години на хоризонта, която за българските условия запази обща линия на принципно и последователно политическо поведение. Защо обаче, Да, България, която на парламентарните избори беше надеждата за промяна и пробив в политическото статукво на демократичната общност, днес няма свой кандидат за кмет в нито един от двата града, в които имаше най-силни резултати? Ако това е състоянието на нещата, най-добре е Да, България да се влее в ДСБ и да няма излишни недоразумения. Пък оттам нататък, каквото сабя покаже...  

 


Коментари (4)

Иванов Не познавам разумен човек, който ще гласува за уж "Демократична България" на предстоящите местни избори. Само си представете - подсъдим олигарх като Иво Прокопиев, който да овладее обществените поръчки в София!
02.09.2019 18:09 / Отговор
Манол Тези партии са заедно само защото са създадени и обслужват един идеен център около Костов и Прокопиев, целяш достъп и акумулиране до държавни и общински пари.
02.09.2019 21:41 / Отговор
Лъчони Слаби кандидатури, които са обречени на провал на кметските изборите.
03.09.2019 08:51 / Отговор
Ива Тия са жалка дружинка, пет пари не струват.
03.09.2019 21:22 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още