Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Канов: Блесавият министър ме плаши не само с механичния си глас на уред, който се движи от батерия

Мрежата

Канов: Блесавият министър ме плаши не само с механичния си глас на уред, който се движи от батерия

От Фейсбук профила на психиатъра и писател Любомир Канов

Блесавият министър на финансите ме плаши не само с базедовият си поглед и с механичният си глас на уред, който се движи от батерия. Не е и интонационната постановка на неговата облещеност, стегната в риза с два номера по-малка от реалният номер. Даже не е и симбиотичният контраст между него и Спецов, началникът на НАП. Между мускулестият бирник приписал в миналото фалирали фирми на някакъв безизвестен клошар, и “свръхумният” мошеник, успял да изиграе финансово не само всички, които са му се доверили, но дори свои приятели, както твърди негов бивш скандинавски партньор, има крепка дружба  .

Надявам се, че в тяхното сегашно и минало МФ-НАП приятелство и сътрудничество не е имало нищо еротично, just strictly business. Не е моя работа, разбира се. Но знае ли човек?

Нежният тенор или както би казал Омир, “волооката” природа на финансовият министър, може би го обрича на непреодолима близост с мускулестият НАП, който би трябвало, от своя страна и по отделни причини, също да бъде разследван или най-малкото сканиран за свои бивши финансови и фирмени действия.

Но все пак, сякаш най-възмутителното твърдение на финансовият министър е ококорената претенция по националната телевизия, че спасява пенсионерите от гладна смърт, като им дава по някой лев от държавните пари! И то за следващ период, когато вече няма как да е на власт. (Междувременно сривайки финансите на страната). Това е потресаваща безотговорност.

На всичкото отгоре, без да е избран реално от никого, освен от двамата случайни фатмака със зелени чорапи! Да нямаш легитимност, да откажеш отговорност за действията си, но да твърдиш, че  “спасяваш“ бедните пенсионери с бюджетни подкупи отнети от данъците на работещите е много нагло.

Даже плашещо!

Надявам се, че всеки вижда това предизборно шоу пределно  ясно!

Ама…Кой знае?  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още