Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карабашлиев: Единственият начин да не настъпваш никого по тази земя е, ако пълзиш. Е, няма как да стане

Мрежата

Карабашлиев: Единственият начин да не настъпваш никого по тази земя е, ако пълзиш. Е, няма как да стане

Карабашлиев: Единственият начин да не настъпваш никого по тази земя е, ако пълзиш. Е, няма как да стане - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на известния писател Захари Карабашлиев

Ако клеветата имаше свой символ, той трябва да е в националния ни герб. Тук се клевети всякак — грозно, грубо, безпричинно, от невежество, от злоба, или по заръка.

Явно един от начините да ти се чуе името е да зацапаш името на друг. Поредната клевета, която ме застига е, че романът ми „Опашката” подкрепял статуквото и управляващите. Бил писан „по поръчка”. (Аз да пиша „по поръчка“!? Чия? Каква?)

Клевети бях чувал и за „Хавра”, но тази сега ги надмина. Нека го кажа веднъж завинаги: да, романът е писан по поръчка. Моят вътрешен Бог ми го поръчa, а аз опитах да свърша работата, така както я разбирам и доколкото ми позволяват силите.

Може и да съм настъпил някои хора. Но пък единственият начин да не настъпваш никого по тази земя е, ако пълзиш. Е, няма как да стане.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

aahasfer този охлюв бЕга в хАмерика,после се развежда с жена си,оставя си детето там,прибира се в България с друга *изгора*,*прави* издателство...Я кажи КОЙ стои зад тебе,*писателю*!
02.03.2021 15:08 / Отговор
Мимето Г-н Карабашлиев, у нас е в пъти по-опасно, дори животозастрашаващо, да те нарочат кресливи, невежи и озлобени протестъри, отколкото управляващите, хеле пък днешните! Това е парадокс, достоен за трилогия!
02.03.2021 18:12 / Отговор
Stefan Пиши, бе човек, писането е велика работа. Забелязвай всеки упрек, но не му придавай прекомерно значение. Написаното, ако е истинно, рано или късно бива оценено.
В този свят се слуша забележка само от лекар и/или свещеник. Всички други са - иди ми дойди ми,моме калино, тоест, стават за работа, напиване, забава…, но не са фактор за съобразяване.

Само да кажа, че не е нужно нито да се лази, нито да се лети.
Просто трябва да си намерим коридора, мястото, пътеката в живота. И ако тя е към Господа, Той ни регулира така, щото да не катастрофираме, а да се разминаваме с усмивка и поклон един другиму.
02.03.2021 20:33 / Отговор
Джедай Тотю И аз това му казвам – да пише! Пръдливите тролчета не могат да пишат! Те си мислят, че като се изплякат тука като чикия на мокър пясък и са вече велики! Ами не, не са, защото няма да се намери издател, който да им издаде пльоканиците – дори и като събрани съчинения!
02.03.2021 21:41
Stefan Така е, Джедай. Честит празник!
03.03.2021 08:50

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати