Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Каримански нарече Гюров зависим: Унижихте независимостта на БНБ. Непристоен сте за институцията

Мрежата

Каримански нарече Гюров зависим: Унижихте независимостта на БНБ. Непристоен сте за институцията

Каримански нарече Гюров зависим: Унижихте независимостта на БНБ. Непристоен сте за институцията - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Любомир Каримански

Подуправител на БНБ унижи независимостта на институцията!

През последните 30 години нито един от подуправителите на БНБ не си е позволявал да присъства на партийни събития по време на мандата си, още по-малко при откриване на предизборна кампания.

Господин Гюров, Вие сте непристоен за тази институция.

Липсва Ви уважение, професионално достойнство и познаване на функциите и процесите, които осъществява Централната банка. С Вашите действия, Вие принизихте Управление „Емисионно“ на подчинеността на една партийна централа. Жалко! Това вероятно е в резултат на „безспорната“ Ви нравственост и „висок“ морал. СРАМ! Само преди една година с лека ръка раздавахте негативни квалификации и оценки за сегашния управител на БНБ, а сега доказвате на практика, че сте зависим подуправител  на БНБ!

Уважаеми господин Димитър Радев, когато предлагахте господин Гюров за подуправител на БНБ получихте ли положителна референция или становище за кандидатурата му от ЕЦБ или от Европейския банков орган?  Къде са?

Така ли изпълняваме препоръките на последния конвергентен доклад на ЕЦБ за по- СИЛНА И НЕЗАВИСИМА централна банка? То не е само да се отразят изменения в нормативната уредба, а и да се изпълняват в действителност!!!

PS/ Източникът е клип за отриване на предизборната кампания на ПП за кмет на Благоевград в Youtube. Лицето на Валутния борд изпъква сияещо сред партийните си другари между 1:13  - 1:14 мин. ,както и малко по-късно също.

https://www.youtube.com/watch?v=2ClwRuJIXlg&t=182s

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати