Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карлос Контрера: ДБ може много да плюят по ГЕРБ и Борисов, но си подкрепят ГЕРБ в СОС

Мрежата

Карлос Контрера: ДБ може много да плюят по ГЕРБ и Борисов, но си подкрепят ГЕРБ в СОС

Карлос Контрера: ДБ може много да плюят по ГЕРБ и Борисов, но си подкрепят ГЕРБ в СОС - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера

Живеем в превратни времена. За няколко седмици Демократична България за втори път пристава на ГЕРБ в СОС. Ясни са знаците на т.нар. „евроатлантическо мнозинство“ - ДБ може и много да плюят по ГЕРБ и Борисов, но си внасят доклади и подкрепят ГЕРБ в СОС. Всъщност, в това не би трябвало да има какъвто и да е проблем, ако от сутрин до вечер не слушахме от същите тези хора да обясняват как и колко лошо е управлението на ГЕРБ, Фандъкова и Борисов.

То не бяха и не са клетви, обиди, лозунги. Демократична България градят цялото си политическо присъствие като антипод и антитеза на ГЕРБ, докато внасят заедно доклади и подкрепят решения с ГЕРБ, които иначе няма да минат. Кой сега е опозиция и на какво?

Този път ДБ се събира със съветниците от ГЕРБ в СОС, за да забранят на столичани да си карат автомобилите в центъра. Били замърсяващи, цапали, а в същото време нито дума и нито стъпка напред да се забранят пушеците и горенето на боклуци в циганските гета... Става дума за т.нар. "нискоемисионна зона". Тя може да стане факт следващата седмица, ако Демократична България изпълнят договорката си с ГЕРБ и я гласуват на сесия. Иначе няма как да мине, защото никой друг не я подкрепя.

Та, въпросът е - каква точно опозиция са Демократична България в общината, след като по ключови въпроси уж опозиционните съветници от Да, България и ДСБ спасяват гласувания и осигуряват необходимата подкрепа за Фандъкова и групата й в СОС. Знаят ли Христо Иванов и генерал Атанасов - вероятно да, така се подготвя почвата и за сглобка в Парламента.

Припомням, че Демократична България безкритично гласува 120 млн. лв. заем за ремонт на тротоари - средства, които ще се харчат от уж лошата администрация на партията на Борисов.

А на снимката са тримата уж противници, опозиционери вечно громящи Фандъкова, които другия четвъртък ще подкрепят забраната за коли в центъра...


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати