Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карлос Контрера: ДБ още не са съвсем наясно какви са, от кой точно пол са…

Мрежата

Карлос Контрера: ДБ още не са съвсем наясно какви са, от кой точно пол са…

Снимка:

„Умно-красивите са опасни за нашето здраве. Буквално. Царе на фантасмагориите и нищоправенето, прахосници-утописти“

От Фейсбук профила на общинския съветник Карлос Контрера

Вчера на подлеза на „Сердика“ ми тикнаха брошура с програмата на Демократична България и взех, че се зачетох. Пропускам глупостите с вечните мантри за съдебна реформа, колко са умни и морални. Тези неща сме ги чували. Интересното е в концепциите им за управление. Всъщност, Христо Иванов оня ден каза, че нямало да управляват, нямало да търсят коалиция и нямало да подписват коалиционни споразумения.

За чий тогава се явяват на избори, като още преди изборния ден казват, че няма да управляват... Явно ще играят ролята на фикуси в парламента, на трето борче от второ действие.

Щели да търсят съгласие по важните въпроси, но няма да подписват споразумения? Подобни неадекватни и взаимноизключващи се тези не са изненада за Демократична България. Те още не са съвсем наясно какви са, от кой точно пол са, така да кажем.

Само по себе си това „алтаво“ поведение не е изненада за тези групички. По-опасното са утопиите, които са си напляскали в програмата. И, не дай Боже, по ирония на съдбата да им се падне шанс да ги прилагат на наш гръб. Така например четем: „Отказ от развитие на АЕЦ с остаряла технология и разработване на стратегия за декарбонизация на икономиката, основана на ВЕИ и водород“. Т.е. Демократична България ще закрие, затрие ядрената ни енергетика и ще градим икономика на ВЕИ.

Това означава и, че Демократична България освен ТЕЦ на въглища, ще закрие и газовите ни централи (например ТЕЦ-София). А, сега си представете в каква енергийна криза ще ни вкарат тези хубостници. Видяхме експериментите в Калифорния (август 2020 г.) и случилото се през февруари 2021 г. в Тексас – ВЕИ не могат да бъдат гръбнак и основна мощност на електроенергийна система. Само тази политика на Демократична България е достатъчна не просто да загроби икономиката, но и да подложи енергийната сигурност да държавата под сериозен риск – режим на тока и внос на електроенергия от Румъния и Турция. Това предлага Христо Иванов.

Следващо – „еднократна финансова помощ от 5000 лв. за едно домакинство за един електрически автомобил“. Подобна мярка беше прилагана от богата Норвегия и...преди няколко години беше спряна. При положение, че само в София автомобилите са вече над 800 000 може да направите приблизително сметка колко милиарда в национален мащаб мислят да раздадат Демократична България от нашите пари, за да се продават електромобили.  Друг е и въпросът колко домакинства могат да осигурят разликата до пазарната цена, за да си купят един нов електромобил... Намирисва много на лобизъм в полза на определени дилъри на автомобили. Честно казано едва ли бихме се съгласили тези милиарди да отидат за коли, вместо да се изградят ВиК мрежи, пътища, детски градини и училища.

Умно-красивите са опасни за нашето здраве. Буквално. Царе на фантасмагориите и нищоправенето, прахосници-утописти. Закриване на ядрената енергетика в България и режим на тока. Това е Демократична България.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още