Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карлос Контрера: Коалиционен триъгълник, но тоя път тривиален, не с парапетен привкус

Мрежата

Карлос Контрера: Коалиционен триъгълник, но тоя път тривиален, не с парапетен привкус

Карлос Контрера: Коалиционен триъгълник, но тоя път тривиален, не с парапетен привкус - Tribune.bg
Снимка:

От профила във Фейсбук на Карлос Контрера

Коалиционен триъгълник, но тоя път тривиален, не с парапетен привкус. Очаквано дърленето за листите, местата в тях, подредби и квоти започна между "Продъжаваме промяната", "Демократична България" и отделно вътре в самите коалиции. Разбира се, крамолите веднага стават публични, защото тия хора така действат - плюят се и се пердашат по медиите (така беше в реформаторския блок, така беше в Нова Република, в Да, България с ДЕОС и т.н.) Александър Дунчев (зелен активист, но от Промяната) рече "Тоест имаме задкулисие при нас". Демек има задкулисие в ПП - стига, бе, не може да бъде! Той се разсърдил и се кахъри, че водаческото място на новосформираната коалиция ПП-ДБ е дадено на Христо Иванов и Атанас Атанасов, а не на него. Започва се вътрешнопартийният и коалиционен бой кой да води бащина дружина. Важен елемент е и констатацията на самия Дунчев относно отношенията в ПП - "тези, които смятат, че трябва да се наложи моделът на ГЕРБ, за да могат да държат властта" и "си гонят други каузи". "Ще съсипем изборите, ако разкажа всичко". Чакайте сега - нали тоя модел беше лош и затова дойде промяната? ПП и ДБ станали като ГЕРБ, а стига бе!

Едва ли подобен развой изненадва някой, който следи политическите процеси. Хората, които са в и около ПП и ДБ са известни от десетилетия с цирковете, скандалите и разправиите за места по листи, постове и назначения. По-важното е, че в случая от тривиалната крамола кой да води една листа, случайно или не точно един от знаковите за ПП лица разкрива, че Промяната не е никаква промяна, а си е класическо, добре познато формирование, затънало здраво в задкулисие и уреждане на лични сметки. Промяна, а? Честните и почтените? Че те ще се изпотребят помежду си до изборите...

Интересно обаче кои лица точно визира Дунчев. Ако не ги назове, с голяма доза вероятност сам изобличава себе си в дребно партийно сметкаджийство. Какво ли ще да е това задкулисие в ПП и ДБ, много интересно. Да не прозират случайно сенките на разни хора с нечисти интереси? След като е казал "А", нека каже и "Б" и да ги назове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети