Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Карлос Контрера: Здравната комисия в политически смисъл се оказа тотално ялова

Мрежата

Карлос Контрера: Здравната комисия в политически смисъл се оказа тотално ялова

Карлос Контрера: Здравната комисия в политически смисъл се оказа тотално ялова - Tribune.bg
Снимка:

След целия апломб как ще управляват кризата се роди това – две заседания, почти нищо свършено, коментира общинският съветник

От профила във Фейсбук на Карлос Контрера, общински съветник в София от ВМРО

Клетият Симидчиев и употребата на експерти за борбата с прокуратурата на Христо Иванов...                                                              

Епидемия? Каква епидемия? Много време седите у Фейсбук и твърде много новини гледате по телевизията. Епидемия няма. Санитарна криза няма. И COVID-19 няма. Не вярвате – ами погледнете Постоянната комисия по здравеопазване в 45-то Народно събрание. Къде видяхте да има криза? Проблеми в здравеопазването – а, не. Няма. Всичко е точно. Нещата са, както трябва да са. Каквото и да значи това. Цялата предизборна кампания мина в дудняне и пререкания за епидемията, мерките, кризата – здравна и икономическа, мина в търсене на кусури, лов на вещици, някои хора влязоха и в Парламента на тая струна. Кратък преглед на дейността на Парламента, да този, 45-тия Парламент, в който партиите на протеста имаха пълен комфорт откъм мнозинство, показва, че комисията по здравеопазването е провела цифром и словом три заседания – две през април и едно през май. Като първото през април е отложено. Т.е. насред здравната криза и цялото говорене как партията на Славун, ДъБъ, БСП и Мутри вън-мутри вътре ще оправят нещата, по един от ключовите въпроси са намерили време точно за две заседания. Толкоз. Оглавяваната от Александър Симидчиев комисия, може би най-ключовата насред санитарната криза, е заседавала два пъти. И основна тема на тази деятелност е как да се осигури руската ваксина „Спутник-V“. На въпроса защо само  „Спутник-V“ при положение, че има и други руски ваксини – няма отговор. Има и китайски ваксини – също няма отговор. Здравната комисия в политически смисъл се оказа тотално ялова. Ама напълно. След целия апломб как ще управляват кризата се роди това – две заседания, почти нищо свършено, медиите спорадично ги отразиха.

Да не си мислите, че има епидемия? Не... В Парламентарната здравна комисия всичко е спокойно. Доказани професионалисти и експерти. Две заседания. Резултатът – нула. Ефективност нула. Важното е, че има промяна. Кочината се разтресе. Отиваме и ги изчегъртаме. Или там какво друго решат. Без да желая да уязвявам професионалните качества на пулмолога Симидчиев, ми се струва, че политикът Симидчиев можеше много повече. А не някакъв законопроект, който просто урежда някаква формалност. Преди предизборната кампания, а по време на кампанията го слушах внимателно по медиите – застанал пред камерите с уморен вид и изпъкнали капиляри по носа, зачервена кожа, вероятно от носенето на маска. Стори ми се разумен човек, такъв, който знае какво говори и как да управлява кризи. И какво получаваме сега – де факто неработеща комисия, ялов законопроект и толкоз. Насред санитарна криза деятелността на парламентарната здравна комисия се заключава в това. За два месеца. След всички заявки, обещания, клетви и разсъждения.

Изводите са нерадостни – или са лъгали безогледно и нагло по време на предизборната кампания как могат повече, или нищо не разбират, или нищо не могат. А клетият пулмолог Симидчиев бадева стана курбан на Демократична България, стана и за подбив, нежели си къса ризата на комисия да вкарва руската ваксина „Спутник-V“, за да уйдиса на Корнелия Нинова (предложението е нейно). Всъщност, Демократична България тази тема, здравната, малко ги вълнува. Те си имат друга цел – съдебната власт, да монтират там „техните“. Затова й Симидчиев го зарязаха и го оставиха да се оправя в комисията. Да не се лъжем, в ИТН и при мутри вън-мутри вътре е почти същото – едните една година развиваха конспиративни теории, а другите направо горяха маски по площадите.

Иначе ако слушате христоивановци, маи, корнелии, славуни – всичко могат и от всичко разбират. Е, да, виждаме, че можете. Два месеца – две заседания и нищо. И това е талант – спор няма.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати