Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Казусът Иванчева – технология на медийната манипулация

Мрежата

Казусът Иванчева – технология на медийната манипулация

Снимка:

*Автор: Мариела Бойкова, Фейсбук

„Технология на медийната манипулация... За пореден път!

Mедиите, на които се натъкнах, внушават, че графологична експертиза оспорвала основно доказателство по делото „Иванчева“, напълно неглижирайки показаното от графолога. От снимка на показаното от него в съдебната зала ясно се вижда, че почеркът в заграденото от него е различен от този на Иванчева. Но от страницата, номерирана с 1, ясно се вижда, че над и под заграденото, написано с чужд почерк, е почеркът на Иванчева, според графолога. Как Иванчева е писала на съща страница преди и след, ако написаното с чуждия почерк не е било с нейно знание, в нейно присъствие... аз не виждам как.

Има ясна тенденция от поне половин година Нова ТВ (разбира се, не само тази медия - сякаш е масово) да лъже и манипулира в полза на Иванчева. В средата на декември миналата година отново излъгаха - за това какво пишело в едно от СРС-та по делото. Истерията им две седмици поред в различните им актуални предавания с условията в килията на Иванчева, само на нейната килия - също, и т. н.

Въобще, откакто е арестувана Иванчева, в определени медии, включително национални, се провежда една много шумна и мащабна, силно манипулативна кампания в полза на арестуваната. Всеки е невинен до доказване на противното, но това не означава, че медиите трябва да манипулират с полуистини, лъжи и премълчаване на съществени детайли не само в конкретния случай.

Разочароващо за мен е, че разследващи журналисти от Нова ТВ се включиха в тази кампания във Фейсбук - един с манипулативни постове, друг - споделяйки силно манипулативен пост на зам.-лидера на ДСБ, трети с лайкове на манипулативни постове.

И накрая, образовани хора споделят един колаж, на който е посочено, че Иванчева е била обвинена за поискани от нея 54 хил. евро подкуп и че била в ареста 11 месеца.

Не, прокуратурата твърди, че е поискала 500 хиляди евро: на части – 70 хиляди евро е първата част: 14 хиляди за посредника и 54 хиляди за Иванчева и заместничката ѝ, а в ареста, преди да я пуснат под домашен арест, беше 8 месеца - от 17 април до 22 декември 2018 г.

Всички, предполагам, искаме да ни управляват некорумпирани управници. И не трябва да ги делим на наши и ваши, като се опитваме на всяка цена да защитаваме нашите!“  


Коментари (1)

Бойков Мариелов Присъдата на Иванчева и нейната заместничка е позор за България. А написала горната статия е поръчкова журналиска, като Валерия Велева, Блъсков и много други за съжаление.
17.04.2019 21:29 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив