Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кирил Петков отново нарушава Конституцията

Мрежата

Кирил Петков отново нарушава Конституцията

Кирил Петков отново нарушава Конституцията - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Кирил Петков отново нарушава българската Конституция!

Министър-председателят трябваше да подаде оставката на правителството веднага, след като вотът на недоверие мина с мнозинството гласове в пленарната зала.

Когато в Конституцията не е оказан срок, действието се извършва незабавно.

Пример е министър-председателят Филип Димитров, който обяви оставката на правителството на СДС в пленарната зала, след като беше гласуван поисканият от него вот на доверие.

В чл.112 на Конституцията е записано, че “правомощията на Министерски съвет се прекратяват с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя”.

Днес, от Брюксел, Кирил Петков обяви, че ще подаде оставката на правителството в понеделник. В същото време от президентството информираха, че президентът Радев ще започне консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на ново правителство, след като оставката на действащият кабинет бъде депозирана в Народното събрание.

Аз лично подозирам Кирил Петков в жалки маневри да си осигури отново спонсори и ментори за ново правителство на “Продължаваме промяната”. На американското посолство ли разчита пак? Или да бъдат пробити нови парламентарни групи, както стори това с “Има такъв народ”?

Аман вече от фарс след фарс! Но какво друго да очакваме от случайници, които се докопаха до властта, благодарение на Румен Радев и Херо Мустафа?! Те винаги ще разчитат някой да ги монтира пак в управлението на държавата.

Този път това е провалена надежда.

Сбогом, неудачници!

 


Топ новини

виж още
Актуална тема