Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кирил Петков с нов гаф: Конституцията била за живите, а не за мъртвите

Мрежата

Кирил Петков с нов гаф: Конституцията била за живите, а не за мъртвите

Снимка:

 “…конституцията трябва да принадлежи на живите, а не на мъртвите“. Това написа във Фейсбук профила си лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

По думите му даването на ново тълкуване на конституционните разпоредби в контекста на новите поколения може да бъде от съществено значение за избягване на текстовото изменение на Конституцията от учредителната власт.

Повод за поста му е скандалът с двойното му гражданство. Петков е споделил и линк към материал на адвокат Михаил Екимджиев. Припомняме, че сагата с  гражданство на основателя на ПП започна през август, когато от ИТН разгласиха информация, че бившият икономически министър има двойно гражданство, а от ГЕРБ внесоха в КС питане за канадското гражданството на Кирил Петков.

 

Постът на бившия служебен министър предизвика и бурни реакции в социалните мрежи. Ето и някои от тях:

 

Явор Дачков:

Най-добре ще е Конституцията да се преправя както е удобно на всеки, сдобил се с внезапната и непостоянна народна любов. И той да е доволен и феновете да са спокойни....Правилата са за задръстеняци

 

Георг Георгиев, ГЕРБ:

Конституцията трябва да принадлежи на всеки самозванец решил да ни „оправя”. Фалшив герой със самочувствие на абсолютен монарх, от чиято единствена воля зависят обществените и политически норми, закони и правила.

Скоро очакваме предложение за сливане с Църквата и Кирил Петков да поеме функциите и на патриарх. В крайна сметка тези, които са разделили светската от духовната власт вече не са живи.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема