Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кметът на Бургас: Въпреки, че имаме строги мерки, те са спазват. Благодаря ви!

Мрежата

Кметът на Бургас: Въпреки, че имаме строги мерки, те са спазват. Благодаря ви!

Снимка:

Кметът на Бургас Димитър Николов, Фейсбук

И тази сутрин ми предоставиха справката за извършените проверки на полицията и УКОРС по отношение спазването на последните наложени мерки в Бургас. Тя показва минимални нарушения и по отношение на носенето на маски, и по отношение спазването на вечерния час.

Въпреки че ограниченията в Бургас са едни от най-строгите, искам да ви БЛАГОДАРЯ, че проявихте разбиране и се съобразявате с тях!

Така всички помагаме на здравните заведения и на медицинските лица, които преживяват изключително тежки дни.

Ситуацията в Бургас все още е сериозна, тъй като болниците поемат пациенти не само от града, но и от целия регион, както и от съседни области.

Леглата се заемат бързо, в момента се прави реорганизация, за да се открият нови легла за ковид пациенти.

Управителите на болниците в Бургас са в непрестанна комуникация и проявяват изключителна солидарност, така че да осъществяват взаимопомощ помежду си.

Целта е да не остане необгрижен пациент, независимо от заболяването му. На места, където определени отделения се преструктурират в КОВИД сектори, пациентите се пренасочват към колегите им от други болници, които ще ги поемат.

Екипите на Домашен социален патронаж осъществяват доставки на храни и медикаменти на хора под карантина, както и на своите потребители.

Предавам и молбата на екипите на Спешна помощ. А тя е: моля ви, доверявайте се на преценката на медицинските лица от линейките, както и на колегите им от триажите. Те най-добре знаят дали един пациент се нуждае от хоспитализация или е за домашно лечение.

Всички се надяваме това да е пикът на заразата и до няколко дни ситуацията да започне да се успокоява. Историята познава и много по-тежки ситуации. Вярвам, че се справим и сега! 

 

И тази сутрин ми предоставиха справката за извършените проверки на полицията и УКОРС по отношение спазването на...

Публикувахте от Димитър Николов в Петък, 26 март 2021 г.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още