Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кметът на община Мездра тихомълком си вдигна заплатата с повече от 500 лв.

Мрежата

Кметът на община Мездра тихомълком си вдигна заплатата с повече от 500 лв.

Кметът на община Мездра тихомълком си вдигна заплатата с повече от 500 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Селските кметове с по-малък трудов стаж в Общинската администрация са ощетени от увеличението на заплатите си - за разлика от тези с повече професионален опит

Текст - medianews.bg, Автор Мирослав Гетов

"Ще представим пред вас предложение за редуциране заплатите на селските кметове, съобразно броя на населението, съобразно отговорностите и ангажиментите, които имат". Това заяви кметът на Мездра Генади Събков на януарската сесия на Общинския съвет при обсъждането на Бюджет 2019. "И отсега Ви казвам: единственият, на който няма да увеличим заплатата, ще бъде кметът на общината! И то не по популистки причини, а само и само кметовете и кметските наместници да получат достойно възнаграждение. Поемам ангажимент на следващото заседание на Общинския съвет да внесем конкретно предложение… В правото на ОбС е да го приеме или не."

Нищо от това обаче не се случи. На февруарската сесия Събков не само не внесе такова предложение в Общинския съвет, но тихомълком работните заплати на кмета на общината и на селските кметове вече са повишени със задна дата.

Считано от 1 януари тази година, за придобит трудов стаж и професионален опит всеки от тях ще получава допълнително месечно възнаграждение в процент върху основната работна заплата, определена с индивидуалния трудов договор. Съгласно Колективния трудов договор на Община Мездра, това допълнително възнаграждение се определя на база 1% за всяка година трудов стаж и професионален опит в Общинската администрация.

Облагодетелствани от това увеличение са кметовете, които имат повече прослужено време в администрацията, за разлика от тези с по-малък стаж като общински чиновници.
Така от началото на тази година заплатата на кмета на община Мездра се вдига с повече от 500 лв. - от 2 200 лв. на 2 700 лв.

Община МездраОбщина Мездра

С около 250 лв. скача месечното трудовото възнаграждение на кмета на Моравица, между 190 и 170 лв. това на кметовете на Долна Кремена, Царевец, Горна Кремена и Боденец, между 130 и 120 лв. на Крета, Очиндол и Цаконица, около 100 лв. на Крапец, Лютиброд, Руска Бела, Старо село и Зли дол.

Най-ощетени са кметовете на Горна Бешовица и Лютидол - по 20 лв., на Лик - 24 лв., на Брусен - 27 лв., на Игнатица - 30 лв., на Дърманци - 42 лв., на Върбешница и Ребърково - по 49 лв., на Типченица - 56 лв., на Елисейна и Оселна - по 63 лв., на Кален и Ослен Криводол - по 66 лв.

Заплатата на кмета на най-голямото село в община Мездра - Зверино, се вдига с 84 лв.

Община МездраОбщина Мездра

 


Коментари (3)

КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ТАКИВА СА НАШИТЕ КАДРИ ОТ БСП-ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ!КАКВО ДА ГИ ПРАВИМ,ТОВА СА ВСЕ НАШИ ДОБРИ ВЪЗПИТАНИЦИ,КОИТО ВСИЧКИ "ДОБРО" ВЪЗПРИЕМАТ ОТ НАС?!
09.03.2019 21:00 / Отговор
Alexn Един кмет на ДУПКА като Мездра взема 1500€ заплата???? Сериозно ли?
10.03.2019 09:44 / Отговор
наблюдател Там където управляват комсомолците - винаги е тихомълком и в тяхна лична полза!
15.07.2019 12:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати