Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кметицата на Красно село към искащите оставката ѝ: Следващите избори ще са 2023

Мрежата

Кметицата на Красно село към искащите оставката ѝ: Следващите избори ще са 2023

Снимка:

Кметът на район „Красно село“ Росина Станиславова отправи тежки думи към настояващите за нейната оставка. Тя публикува изявление „по повод поредните недостойни опити за манипулативно обработване на общественото мнение от страна на „политически активисти“, „журналисти“ и „граждани“.

В него Станиславова говори в множествено число.

Използваме случая да напомним, че следващите редовни избори за органи на местно самоуправление и местна изпълнителна власт на територията на Република България ще се проведат през есента на 2023 г. Всеки сънародник с искрено желание за управленски принос при подобряване качеството на живот в страната може именно тогава да покаже на какво в действителност е способен пред своите съграждани и избиратели. „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш…“, казва кметицата.

Протестите срещу нея са свързани със скандала, при който тя назначи себе си и си плати заплата като ръководител на европроект. Станиславова категорично отрича в действията ѝ да има нещо нередно.

От всички зле организирани, но широко оповестени в медиите, неадекватни публични изявления и прояви на лицето Цанко Донков като администратор на групата Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето и неговите поддръжници през последната година и половина очевидно прозират полуприкрити и напълно несъстоятелни псевдо граждански и по същество профанирани „политически“ претенции и болни амбиции“, избухва тя.

Ето какво още дословно пише Станиславова:

В същата връзка изглежда е уместно да споменем и че в постоянното и натрапчиво непрекъснато занимание с личността и пола на настоящия кмет на район „Красно село“ на Столична община вероятно има нещо най-малкото съмнително.

По принцип, всеки превъзбуден стремеж към публичност и известност на чужд гръб и на всяка цена с необосновани всеобхватни претенции за собственост и власт е порочен. Съчетанието му с въпиюща наглост, безпардонна безпринципност и елементарна липса на задръжки и морал обаче, му придава недопустим злонамерен характер. Вероятно съществува и друго, по-подходящо и достатъчно по обем и обхват поле за изява на всяко подобно, по своето естество изцяло фалшиво, Его.

В заключение, бихме искали и да призовем всички участници във вече отегчително дълго продължаващите абсурдни публични обсесии на тема „скандалната кметица“ Станиславова да прекратят използването на зле режисирани и манипулативно поднесени неверни обстоятелства и факти, тъй като всеки пореден неадекватен техен опит за злепоставяне е все по-жалък и по-комичен.

Следващият път, когато се избере районен кмет, отново ли Донков (или някой друг, също толкова амбициозен и некомпетентен като него) ще дойде да поиска заместник- кметски пост – който в настоящия мандат му бе категорично отказан! Бъдете джентълмени, господа и дами!“

 

Цанко Донков (когото Станиславова визира в публикацията си)

Омръзна ми… Много сте жалка, ама си тръгвате. Много съм Ви благодарен, че не се подлъгах да стана част от екипа Ви и сега да ме разследват от всякакви институции за злоупотреби.

Гергана Николова

Госпожо, как не ви е срам?! Вместо да решавате проблемите в района ни, вие се занимавате с писания във фейсбук. Ама не бяхте ли в отпуск??? Такова разочарование сте!!! Аз съм от тези, които гласуваха за вас и сега страшно много съжалявам! Ама много съжалявам!!! Такова некадърно управление никога не е имало в този район. И за да илюстрирам, ето, изпращам ви само една шахтичка на тротоара пред детска градина №67 на Бъкстон. 2 месеца е така. И ако недай боже стане нещо, вие, госпожо, ще носите отговорност!

Валя Марева

Истерично поведение, което по никакъв начин не кореспондира със заявеното от вас -да отворите широко вратите на районната администрация за проблемите на гражданите!

Безпомощност и липса на на адекватни решения, само това се вижда от работата ви!

Дани Петрова

Демонстрирате изключително нагло поведение! Забравихте ли, че имате да връщате пари?! Забравихте ли, че се констатира, че сте в конфликт на интереси? Засрамете се и подайте ОСТАВКА НЕЗАБАВНО! Хората не ви искат!

Биляна Бокова

Госпожо, ако имахте поне малко честност и доблест, щяхте да се оттеглите. Избрахме ви, а вие ни излъгахте. Никаква отчетност от ваша страна, кварталът не е бил толкова зле от средата и края на 90-те. Скандалът с храната за бедни и възрастни пък няма да го и коментирам. Оттеглянето на доверието към вас от партията, под която шапка се кандидатирахте, също трябва да означава нещо за човек доблестен и най-вече честен, каквато още зимата видяхме, че не сте. Не ми говорете за следващите избори, че ме хваща яд, че не са сега, с парламентарните. За да ви окосим от кметския стол, че много отровно избуяхте. Да, Цонко Донков може да е смешник, позьор и всякакъв, но е прав за едно основно нещо: вие сте грешка. Още по-голяма и некадърна от предишния безличен кмет на района.

Моника Илиева

Нито съм „поддръжник“ на Цанко Донков, нито съм с болни амбиции и политически претенции. Просто съм жител на квартала от 30 години и ми писна да тъне в мръсотия и разруха. Избрахме Ви, защото се надявахме на промяна, то стана още по-зле. В момента, щом не можете да се защитите, по-добре е да замълчите, а не така агресивно да нападате собствените си избиратели. Езикът, който използвате в този пост не Ви отива на позицията! Тревичките с водния знак мислех да не ги коментирам, но разбирам защо сте си ги избрали - така е избуяла тревата из целия квартал.

Атанас Йорданов

Отговор на махленска клюкарка, все повече се разобличавате. Все сама, с действия и с думи. Не виждате гредата в окото си. Толкова разочаровани граждани, за толкова кратко време... жал ми е за вас...

Калина Станимирова

Росина Станиславова (дори не искам да се обръщам към Вас с Кмете или Госпожо). Поне малко имайте чест и не говорете като на селския пазар. Ако си вършехте добре работата дали някой щеше да Ви напада? И Вашите излияния за пола първо са обидни и второ звучите като обидено дете в трети клас.  

                                                                                                                                                                                                                 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още