Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колелото на съдбата се завъртя толкова бързо! Само в главите на ПП/ДБ нищо не святка

Мрежата

Колелото на съдбата се завъртя толкова бързо! Само в главите на ПП/ДБ нищо не святка

Колелото на съдбата се завъртя толкова бързо! Само в главите на ПП/ДБ нищо не святка - Tribune.bg

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова

Хехе, Атлантическият съвет призовава ПП-ДБ да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС и да му даде 100 дни шанс.

Еййй, колелото на съдбата се завъртя толкова бързо! Само в главите на ПП/ДБ нищо не святка, там всичко е изгаснало. Както весело се изразява Стивън Хокинг, не е ясно дали интелигентността има някаква стойност за оцеляването в дългосрочен план. Така че да очакваме разумът да вземе адекватно решение в днешния ден и да гласува приличен кабинет поне за известно време, не е съвсем реалистично.

ПП/ДБ сигурно се сещат, че ако има следващ служебен кабинет, премиерът ще бъде пак от ГЕРБ, дори и да не е Главчев. Още нещо: за Борисов е МНОГО ПО–ЛЕСНО и ПО–СИГУРНО (на завет) да управлява през служебни кабинети, ВМЕСТО да ГУБИ електорално доверие в директно участие във властта и директна ОТГОВОРНОСТ за решенията! Защото моментът е кризисен, обстановката е с трусове и сложни отношения с външните фактори.

Така че какво точно ще спечелят немислещите в ПП/ДБ, като не подкрепят кабинета, не е ясно. Ще подчертаят само собствената си дълбока недалновидност. Но харвардците не могат да изчислят преките си загуби, камо ли да се замислят за пропуснатите ползи. Това е сложно съждение за тях. Кое е по-лесно и удобно за ГЕРБ, и кое би поставило ГЕРБ в затруднение, кое би девалвирало, изразходвало партията. На ПП/ДБ им трябва време за възстановяване на раните от изборите и изграждане на стратегия за връщане във форма за възможно участие във властта!

През това време би следвало да мислят как ГЕРБ няма да си осигури ЛЕСНА и добре ДЕКОРИРАНА власт! Но къде ти стратегия у Киро, Лена и Асен. Те са късосъединителни и близковиждащи. Да си трошат главите! Краткосрочното им участие във властта предизвика огромно разочарование у избирателите. Така че очакваме при следващите избори да се появи нещо по-смислено. Може дори БСП да започне да се събира и да се превърне отново във фактор от средна, но стабилна величина, там зависи много от това, кой ще МИСЛИ и произвежда стратегията на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати