Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колко пъти и за какво излъга Путин на годишната си пресконференция?

Мрежата

Колко пъти и за какво излъга Путин на годишната си пресконференция?

Колко пъти и за какво излъга Путин на годишната си пресконференция? - Tribune.bg
Снимка:

Фактически грешки, избягване на истината и откровени лъжи. С това си е послужил руският президент Владимир Путин по време на годишната си пресконференция, съобщава изданието „Открити медии“, цитирано от „Фактор“.

Медията е преброила разминаванията в между думите на държания глава и истината и стига до извода, че само в рамките на няколко часа са били чути 23 лъжи.

Повечето „грешки“ са имали за цел да подсилят аргументите на Путин. Някои от цифрите, които е изрекъл обаче са били толкова абсурдни, че са били цензурирани дори в стенограмата на сайта на Кремъл.

Например - Путин заяви, че по данни на Европарламента загубите за европейската икономика от санкциите срещу Русия са 500 милиарда евро, но на сайта цифрата е десетократно по-ниска. И отново се така спорна.

Малко по-късно Путин заяви: „Ние имаме повече газ отколкото общо в целия свят. Само в Ямалското находище има 67 трилиона кубически метра“. А в стенограмата на сайта на Кремъл е написано „6,7 трлн кубически метра“.

Реално според официалната статистика доказаните световни запаси от природен газ са 193,5 трлн. куб. м., като Русия притежава 18% от тях.


Коментари (1)

Иван Тоя си е един руски Мюнхаузен.Патологичен лъжец.Колкото по бързо го разкарат толкова по добре за свта ,особено за нас българите.
22.12.2018 09:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати