Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева: Ало, СЕМ, не може БНР да замазва грешките на Кирил Петков

Мрежата

Колтуклиева: Ало, СЕМ, не може БНР да замазва грешките на Кирил Петков

Снимка:

От фейсбук профила на журналиста Соня Колтуклиева

Ало, СЕМ, ало Бетина Жотева,

Как гледа медийният регулатор на факта, че БНР публикува на сайта си едно заглавие - цитат от служебния министър на икономиката Кирил Петков от интервюто му със Силвия Великова, а после го поправя?! Второто заглавие не отговаря на думите на Кирил Петков - т.е. новото заглавие е абсолютен фейк.

Това е бясна фалшификация!

Не може Българско национално радио да пере имиджа и да замазва грешките на служебния министър Кирил Петков. Това е недопустимо!

Ало, БНР, кому служите, кого обслужвате?

***

Прекрасен е този Кирил Петков! Не случайно е  всенароден любимец. И аз му се възхищавам на упорството.

Говори глупости с пламенността на Че Гевара, разказва измислици-недомислици с апломба на откривател на лекарство срещу Ковид, лъже-маже с невинния  поглед на младенец.

Кyril, come to your senses, dude! Нямаш легитимен документ за отказ от канадско гражданство, не си бил получил renunciation certificate преди да попълниш декларация и президентът Радев да те назначи за служебен икономически министър на 11 май 2021 г.. Нарушил си Конституцията на Република България for sure.

Не ти ли е неудобно да свеждаш едно гражданство до: “безплатно лечение от всякакви болести и доживотна пенсия”? Да бях на мястото на канадския премиер Джъстин Трюдо, бих ти забранила да стъпваш на канадска територия до края на живота си. На всичко ли, Кириле, гледаш с меркантилност и мериш личните ползи по този примитивен начин?!

В интервюто си по БНР казваш, че в ББР са раздадени 850 кредита по 50 милиона лева среден размер. После виждаш, че във Фейсбук някой пресмята, че това прави фантастичната сума от 42 500 000 000 лева (четиридесет и два милиарда и петстотин милиона лева!) и се поправяш. Интервюиращата Силвия Великова, личната журналистка на “Да, България”, променя заглавието в сайта на БНР, за да не ти се подиграва цяла България. Да, де, но аудиофайлът не може да бъде поправен или … може - опитайте.  Кириле, харвардско чедо ненагледно, всичките ти сметки ли са толкова точни и верни?!

Служебният министър трябва да бъде безпартиен, твърдиш, Кириле. Но ти си бил член на ръководството на “Да, България”, бил си партиец, но криеш защо и как си престанал да бъдеш. Изгони ли те Христо Иванов?

Оплакваш се, министре, че те привиквали на “наказателната банка” в пленарна зала да се оправдаваш. Това е парламентарният контрол, проява е на парламентаризма, схващаш ли?!

Кириле, много се вълнуваш от написаното за теб в Агенция ПИК, казваш, че 7 от 10 публикации са неверни. Кои 3 от 10 публикации за дейността ти като предприемач и министър са верни?

“Майн@та му на комфорта”, почти изкрещяваш по Българско национално радио. Кириле, какъвто ти е дърварски английският език, такъв ти е нецензурен българският език. Shame on you!  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още