Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева до ДАЗД: Наказание за насилниците, предизвикали инцидента пред румънското посолство и довели психически травми две деца

Мрежата

Колтуклиева до ДАЗД: Наказание за насилниците, предизвикали инцидента пред румънското посолство и довели психически травми две деца

Колтуклиева до ДАЗД: Наказание за насилниците, предизвикали инцидента пред румънското посолство и довели психически травми две деца - Tribune.bg
Снимка:

Соня Колтуклиева, Фейсбук

На вниманието на председателя на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД)

Уважаема д-р Лилова,
В своето обръщение като председател на ДАЗД Вие заявявате: “Ако всички ние заедно си помагаме и показваме на децата какво е обич, справедливост, потенциал, можем да постигаме повече и да им осигурим не само едно щастливо детство, но и щастливо бъдеще.”

Напълно подкрепям казаното от Вас! И в същото време бих искала да изразя пред Вас моето възмущение и отвращение от психическото насилие над двете деца, оказали се на 17 август заедно с майка си в епицентъра на инцидент, белязан с насилие и бруталност от страна на т.н.протестиращи, които всъщност са арогантни и безидейни окупатори и вандали.

Нищо, абсолютно нищо не може да извини или оправдае безподобното насилие над двете деца, пътуващи към дома си с тяхната майка. За жалост, те са изживели страшни моменти ( пищели са от страх и ужас!), които може трайно да се отпечатат в съзнанието им и да предизвикат ментални проблеми в бъдеще.

По повод грозния инцидент на кръстовището на столичния булевард “Ситняково”, българският дипломат и писател Юлиана Антонова, която от години живее в Япония, коментира: “ прави впечатление и голямата група подстрекатели и за двете страни;- първо с гневни думи, после с грозни епитети и накрая направо с омраза, бесилки и смърт...” и допълва какво се случва при подобни случаи в Япония: “Ако някой си позволи да чупи, да се изрепчи или атакува полицай, или част от стачкуващите да застанат на кръстовище и да попречат с това на трафика (пълен абсурд!), да се наруши спокойствието на останалите...моментално, в рамките на 3 минути ще бъде отведен от полицаи пред погледите на всички...”

Журналистката Надежда Ненова попита: “Моля за тълкувание - според Истанбулската конвенцията на кого е забранено да бие жени и да крещи на деца?
Само на законните съпрузи и бащи ли? И само у дома ли? Защото гледам, че ако е на улицата и от тълпа е ок.”

Като журналистка съм била свидетелка на случаи, в които и най-малкото посегателство над деца се наказва изключително строго! В Швейцария съседите и съгражданите имат задължението да докладват на властите, ако някой дори само изкрещи на непълнолетно момиче или момче. Във Великобритания законът не позволява децата да се снимат, да се заговарят и доскосват от чужди хора, не може да се публикуват имена и фотографии; всяка форма на психическо насилие се наказва строго, а физическоти насилие се наказва със затвор. В САЩ родителите отговарят пред закона за психическо и физическо насилие над родните им деца, а ако някой си позволи да тормози чуждо дете, върху него ще се стовари цялата строгост на закона.

Категорично не приемам обвиненията към майката, която просто е искала да отведе децата си у дома. Да, била е изнервена, а кой не би бил?!
Цяла България видя по телевизията и в социалните медии, че протестът много бързо се изроди във вандализъм, в тормоз над огромното мнозинство граждани.

Виновни за инцидента пред румънското посолство са т.н.лидери на протеста, които заразяват хората по улиците и кръстовищата с бруталност - някак логично от вулгарните крясъци и замерянето на публични сгради с яйца се стигна до насилие над майка с деца.

Уважаема д-р Лилова,

Моля Ви да направите всичко, предписано от Закона, за да бъдат наказани насилниците, предизвикали инцидента пред румънското посолство и довели до огромен стрес и психически травми две български деца.

Моля да помогнете на майката да бъде възстановено психическото равновесие на нейните деца и да бъдат минимализирани последствията от психологическата травма, преживяна заради агресията на т.н.протестиращи.

Благодаря Ви за вниманието!

С уважение:

Соня Колтуклиева

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Тартаковер Ако медийната среда у нас има дъно, то Соня Колтуклиева много вероятно отдавна е стигнала там и дълбае още надолу. Платената говорителка на много властимащи е брилянтната изпълнителка на всякакви поръчки, стига те да са подплатени с яки пачки
20.08.2020 17:57 / Отговор
Аут! Жалък помияр!
20.08.2020 19:23
Анна Напълно подкрепям искането!
Като гражданин,майка и жена съм 100000000000% съгласна за подвеждане под отговорността на закона на организаторите на този тероризъм !!!!
И да се помогне на дечицата и майката!
Нищо не оправдава насилие над деца и жени!!

Благодаря ви госпожо Колтуклиева!
20.08.2020 18:06 / Отговор
Насилието и агресията дойдоха от т.н. майка, зъболекарката, която до 2.45 зарязва децата си в колата. Тя трябва да бъде подведена под отговорност за предумишлено нахлуване сред много хора, и подлагане на шок собствените си деца. Както и отнемане на децата й от социалните.Дори вече и от полицията се произнесе в тази посока. Другите автомобили са се изтеглили, без никой да ги забележи.
20.08.2020 22:06

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати