Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева: Христо Иванов да попита своя ментор в политиката Иван Костов за Маргина, „борческите“ застраховки на СДС и „Синия СИК“

Мрежата

Колтуклиева: Христо Иванов да попита своя ментор в политиката Иван Костов за Маргина, „борческите“ застраховки на СДС и „Синия СИК“

Снимка:

Автор: Соня Колтуклиева, 5gmedia.bg

Днес, в поредния си лайв, Христо Иванов призова Бойко Борисов да си каже за връзките с Маджо. А защо не призове Иван Костов да си каже за връзките с Маргините?

Помня времето, в което се шегувахме, че СИК се е разделил на “червен СИК” и “син СИК”. Всъщност, беше си на сериозно.

За тези събития се разказва в един супер-интересен репортаж на Ива Рудникова в “Капитал” за кандидат-президентската кампания на Петър Стоянов, за Иван Костов и застраховането на имуществото на СДС в СИК, за Славчо Христов, който продаваше лимонада в бюфета на БНТ на “Сан Стефано”29, докато Командира не го направи банкер и приватизатор на “Златни пясъци” и за една историческа среща в ресторант “Олимп” през 1996 година.

“НОВОТО ЛИЦЕ НА СДС ПЪПЧАСА ОТ МУТРИ”


“.... Емил Кюлев - шеф на БРИБ (който каза: "На срещата ме доведе промяната"), Красимир Стойчев ("Ще се върна в България на бял кон, когато Костов стане министър-председател"), Сашо Дончев - шеф на "Овъргаз" в структурата на Мултигруп, Евгения Калканджиева от "Визаж" (хубавицата на СИК, която, без да иска, помогна за свалянето на Любомир Начев), Веселин Павлов (бивш транспортен министър от Лукановото правителство), сега шеф на транспортна фирма "Астарта", Димитър Тадъръков, шеф на Булгарлизинг.
Шокиращо подейства на физиономистите появата на Красимир Маринов - Маргин, едно от лицата на СИК.”

“... Преди да завърши официалната част на сбирката, хора от предизборния пресцентър на г-н Стоянов разпоредиха на журналиста от "Демокрация" да не споменава в текста си имена на гостите.... Репортерът на "Капитал" пък беше помолен от притеснения Иван Ибришимов: "Тази снимка с Петьо и Жени Калканджиева да не излиза, за да не се получат неприятни аналогии с Начев." Списъкът с уважилите Стоянов беше засекретен.”

“... Присъствието на Маргина Иван Костов не отчете като нередно и каза, че по-опасно щяло да бъде, ако в "Олимп" бяха гостували Маджо и Пашата. В същия контекст източник от ръководството на СДС съобщи, че според тяхна информация "СИК са се разцепили на червен СИК и син СИК". “

“... Костов сподели, че и двете му коли са застраховани в СИК - "Животът е по-силен от скрупулите, особено когато се отнася за коли", беше категоричен шефът на СДС. Два дни след това на пресконференция изпълнителният директор на СИК Димитър Попов гръмко обяви, че имуществото на СДС е застраховано при тях. След това разказа на журналистите, че лично Иван Костов е ходил да преговаря с него, за да му направят отстъпка. “

“... Спорен беше въпросът с цената на поканите. Едни от споделилите трапезата на кандидат-президента Стоянов бизнесмени твърдяха, че от тях се очаква спомоществувателство между 2000 и 2500 долара. Други от гостите довериха, че са получавали визитни картички с банкови сметки на гърба. При всички случаи средствата са предназначени за предизборната фондация на опозицията "Втора победа".”  


Коментари (10)

Пссст! Пссст! Моля Ви, просто да копи/пействате в браузера си:
https://www.peticiq.com/198975
Петицията е «За Импийчмънт на пРезидента Радев».
Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
Подпишете я, кажете и на други свестни хора за да я подпишат също.
14.08.2020 10:47 / Отговор
Цар Лъв Трол смотан!
14.08.2020 13:35
Жени И без да пита Христо Иванов може да разкжае много интрересни неща за връзките си с Маджо, с Божков, с Прокопиев, ама не му стиска.
14.08.2020 13:52 / Отговор
Коко Който му дърпа конците, той определя кво ще говори Ицката. Тей е.
14.08.2020 14:26
Симеон Христо Иванов може да попита и своя друг ментор - Иво Прокопиев, който също може да му разкаже много за времената на СИК и масовата приватизация, която му помогна да стане милионер!
14.08.2020 15:32 / Отговор
Nikname Сигурно знае. Но можеш ли да хапеш ръката която те храни.
14.08.2020 15:49 / Отговор
Наско Ицата Иванов яко е нагазил в ъндърграунда и това ще му изиграе лоша шега, защото хората го разбраха и не го искат.
14.08.2020 18:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още