Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колтуклиева към Александър Маринов: По-полека, майсторе

Мрежата

Колтуклиева към Александър Маринов: По-полека, майсторе

Снимка:

От Фейсбук профила на журналиста Соня Колтуклиева

ПО-ПОЛЕКА, МАЙСТОРЕ!

Александър Маринов, бивш депутат от БСП и председател на Софийската организация на партията по време на злополучното управление с кабинета “Виденов”, е сътрудник на тоталитарните комунистически служби с псевдоним “Майстора”.

Александър Маринов е назначен за председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев на 13 февруари 2020 г.. В пестеливото съобщение на президентството не се отбелязва, че той е сътрудник на тоталитарните комунистически служби.

“Маринов, който е бивш депутат от БСП, е разкрит като съдържател на явочна квартира на ДС под псевдонима „МАЙСТОРА”. Той е вербуван от Софийското градско управление на МВР-ДС през 1983 г..

Принадлежността му към Държавна сигурност беше установена и разкрита от Комисията по досиетата още през 2007 г. при проверката на народните представители.

Александър Маринов става депутат от БСП в 36-то и 37-то Народно събрание (1991-1997). По това време той оглавява най-голямата организация на преименувалата се комунистическа партия – Софийската организация на БСП.”( Dese.bg)  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още